Hlavní obsah

Košilové šaty: Ukážeme vám, s čím je kombinovat na podzim!

Foto: Reserved

Foto: Reserved

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znamená pro vás nadcházející podzim, že odkládáte šaty do skříně a vyndáváte je až ve chvíli, kdy teploty šplhají ke dvacítce? Škoda! Zkusíme vás přesvědčit o tom, že takový košilový střih vám bude slušet i s kozačkami a vlněným kabátem.

Článek

Košilové šaty netřeba zdlouhavě představovat. Za nás jsou totiž ideálním nadčasovým kouskem, který je velmi ženský a stylový a podrží vás v každé situaci. Stačí je jen vhodně zkombinovat. Přinášíme čtyři inspirace, s čím je nosit v chladnějších obdobích. Zanevřít na ně totiž nemusíte ani na podzim nebo v zimě, stačí přidat punčochy. Ty v našich tipech nenajdete, určitě s nimi ale počítejte. A teď už vybírejte!

S rolákem a džínami

Košilové šaty mají velkou výhodu v tom, že je můžete nosit klidně rozepnuté místo dlouhé košile. Můžete je přehodit klidně přes džíny s jednobarevným rolákem, ten vám zajistí hřejivou vrstvu. Navrch přidejte už jen klasický kostkovaný kabát v zemitých barvách a obujte lodičky nebo pohodlné mokasíny.

Foto: Archiv firem

1. Džíny Orsay, 949 Kč; 2. Kožená kabelka Folbeur, 5900 Kč; 3. Bavlněný rolák Astratex, 469 Kč; 4. Šaty vyrobené částečně z recyklovaného polyesteru Lindex, 1499 Kč; 5. Mokasíny s proplétáním CCC, 699 Kč; 6. Kostkovaný kabát Vero Moda, 1999 KčFoto: Archiv firem

S biker bundou

Sázíte na minimalismus a jednoduchost? Pak jsou pro vás flanelové košilové šaty v barvě holubí šedi přesně to pravé. Budou vypadat skvěle s koženou či semišovou biker bundou a šněrovací robustní obuví, která je v posledních sezonách velmi trendy. V elegantnější variantě je však stačí nahradit klasickými kozačkami. Pokud chcete ponechat outfit tón v tónu, přidejte černé doplňky, ale my se přikláníme k veselejší fuchsiové čepici a šále.

Foto: Archiv firem

1. Pletená čepice Orsay, 199 Kč; 2. Pletená šála Orsay, 349 Kč; 3. Kožené šněrovací boty Högl, 6999 Kč; 4. Flanelové šaty s.Oliver, 3999 Kč; 5. Prošívaná kabelka H&M, 599 Kč; 6. Biker bunda F&F, 999 KčFoto: Archiv firem

S elegantním sakem i kabátem

Sladěná od hlavy až k patě budete v naší další variaci, kde hrají prim košilové šaty s plisovanou sukní a zlatými knoflíčky, které působí díky jemným kvítkům velice romanticky a něžně. K dokonalým šatům patří i dobře padnoucí kvalitní sako a vlněný kabát, do kterého se vyplatí zkrátka investovat, neboť vám vydrží několik sezon.

Foto: Archiv firem

1. Vlněný kabát Massimo Dutti, 6595 Kč; 2. Semišové kotníkové kozačky CCC, 899 Kč; 3. Květované šaty s plisováním Reserved, 1499 Kč; 4. Prošívaná kabelka Mango, 499 Kč; 5. Náušnice pozlacené růžovým zlatem Moyyy, 1700 Kč; 6. Rovně střižený blejzr s příměsí viskózy s.Oliver, 3999 KčFoto: Archiv firem

S huňatým kabátem

Fialové a růžové odstíny jsou příjemným oživením pozimních zemitých barev, navíc se je určitě nebojte vzájemně kombinovat. A obávat se nemusíte ani květinových vzorů, které sice kralují jarním kolekcím, ale na podzim vás rozzáří úplně stejným způsobem.

Foto: Archiv firem

1. Propínací svetr H&M, 749 Kč; 2. Kozačky v kovbojském stylu Stradivarius, 1599 Kč; 3. Květované šaty s uzlem H&M, 749 Kč; 4. Kabelka Answear Lab, 609 Kč; 5. Huňatý kabát Urban Classics, 1829 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Košilovým šatům sluší také černobílý vzor!

Reklama

Načítám