Hlavní obsah

Kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou

Hodnocení:
(47)
Foto: Televizeseznam.cz
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Jaké maso na gril? Dnes zkuste vepřové kotlety. Díky grilovacímu koření budou příjemně pikantní. A když k nim přidáte restovanou zeleninu, máte během půlhodinky vynikající jídlo na stole. Takhle tuto dobrotu připravují šéfkuchař Zdeněk Marcín a mistr pánských střihů Kraig Casebier v pořadu Televize Seznam BBQ Saloon. Nechte se inspirovat i vy.

Ingredience pro:
4 porce
Na vepřové kotlety potřebujete:
  • 4 vepřové kotlety
  • grilovací koření
  • máslo
  • třtinový cukr
  • bourbon s medovou příchutí
  • worcestrová omáčka
  • hořčice
  • chilli omáčka
  • med
Na restovanou zeleninu potřebujete:
  • česnek
  • cibule
  • rajče
  • zelená paprika
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • lilek
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Vezměte vepřové kotlety a pořádně je z obou stran okořeňte grilovacím kořením. Koření do nich vmasírujte.

Krok 2: Rozpalte gril a kotlety grilujte z obou stran přibližně 4 minuty.

Krok 3: Mezitím si vezměte misku, do které dejte povolené máslo, třtinový cukr, bourbon s medovou příchutí, worcester, chilli omáčku, med a hořčici a všechno spolu promíchejte.

Krok 4: Na gril připravte pánev, rozpalte ji a přihoďte na ni smíchané suroviny z misky a přidejte ogrilované kotlety. 

Krok 5: Počkejte, až třtinový cukr s medem začnou hezky karamelizovat, a kotlety máte hotové.

Krok 6: Nyní přichází na řadu restovaná zelenina. Všechnu zeleninu nakrájejte nahrubo. 

Krok 7: Vezměte si hlubší pekáč a nechte ho rozpálit na grilu. Přidejte olivový olej, pak česnek, cibuli a až poté zbytek zeleniny.

Krok 8: Orestujte, aby zelenina chytla hezkou barvu a můžete podávat.

Tip: Kotlety můžete přidat přímo do pekáče se zeleninou a můžete servírovat.

Jak kotlety připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Marcín? Zkoukněte jeho fígle v pořadu BBQ Saloon Televize Seznam.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek