Hlavní obsah
3,0
(48)
Foto: Televizeseznam.cz

Foto: Televizeseznam.cz

Jaké maso na gril? Zkuste vepřové kotlety. Díky grilovacímu koření budou příjemně pikantní. A když k nim přidáte restovanou zeleninu, máte během půlhodinky vynikající jídlo na stole.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kotlety
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 2 lžíce grilovacího koření
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 dl bourbonu s medovou příchutí
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce medu
Zelenina
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 3 ks rajčat
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks lilku
  • 3 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Vezměte vepřové kotlety a pořádně je z obou stran okořeňte grilovacím kořením. Koření do nich vmasírujte.

02.

Rozpalte gril a kotlety grilujte z obou stran přibližně 4 minuty.

03.

Mezitím si vezměte misku, do které dejte povolené máslo, třtinový cukr, bourbon s medovou příchutí, worcester, chilli omáčku, med a hořčici a všechno spolu promíchejte.

04.

Na gril připravte pánev, rozpalte ji a přihoďte na ni smíchané suroviny z misky a přidejte ogrilované kotlety. 

05.

Počkejte, až třtinový cukr s medem začnou hezky karamelizovat, a kotlety máte hotové.

06.

Nyní přichází na řadu restovaná zelenina. Všechnu zeleninu nakrájejte nahrubo. 

07.

Vezměte si hlubší pekáč a nechte ho rozpálit na grilu. Přidejte olivový olej, pak česnek, cibuli a až poté zbytek zeleniny.

08.

Orestujte, aby zelenina chytla hezkou barvu a můžete podávat.

Tip: Kotlety můžete přidat přímo do pekáče se zeleninou a můžete servírovat.

Jak kotlety připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Marcín? Zkoukněte jeho fígle v pořadu BBQ Saloon Televize Seznam.

Reklama

Související témata:

Načítám