Hlavní obsah

Králem Instagramu bylo v roce 2019 vejce! Kdo dál?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Instagram a další sociální sítě dávno neslouží jen k zábavě, inspiraci nebo komunikaci s přáteli. Staly se respektovaným médiem, reklamním nosičem, zdrojem informací i příjmů. Jaké příspěvky patřily k nejúspěšnějším v roce 2019? Kdo byl králem Instagramu?

Článek

Koho sledujete na Instagramu? Pár kamarádů, food blogery kvůli receptům, fitness nadšence, protože jednou se do toho cvičení vážně pustíte, a pak Mareše, Štíbrovou a Krainovou?

Většina známých osobností poodhaluje na svém instagramovém profilu soukromí a ukazuje fanouškům zákulisí své práce. Úspěch herců se neměří jen počtem filmových cen a výší honoráře, ale i počtem followerů, tedy těch, kdo je sledují. A u zpěváků to dávno není jen o prodeji alb, ale i o dosahu příspěvků, které se dostanou během chvilky do celého světa.

Koho lze označit za krále Instagramu loňského roku? Vejce! V lednu 2019 se na profilu Egg Gang objevil první obrázek obyčejného kropenatého vejce. Výzva byla jasná – lajkujte, ať pokoříme dosavadní rekord Kylie Jenner. Její fotka, kde poprvé ukázala dcerku, do té doby totiž kralovala. Vejce má nyní 54 milionů srdíček a malá Stormi Jenner jen necelých 19!

My hvězdě z bílku a žloutku gratulujeme a teď k těm z masa a kostí.

The Rock se oženil

Dwayne Johnson (47) je chlap jako hora a na Instagramu jej najdete pod jeho zápasnickou přezdívkou The Rock. Jeho profil sleduje 169 milionů lidí a on čile sdílí své tréninky, filmové premiéry, vtipná videa, ale i fotky ze soukromí. A v roce 2019 bodoval svatebním snímkem – herec si na Havaji vzal svoji dlouholetou partnerku Lauren Hashian (35) a fotka získala téměř 15 milionů srdíček.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2018 bodoval Dwayne Johnson obrázkem novorozené dcerky, letos to vyhrál se svatební fotkouFoto: Profimedia.cz

Kylie Jenner s rodinou v převleku

Jestli to někdo se sociálními sítěmi umí, tak je to Kylie Jenner (22). Její příspěvky se každoročně objevují mezi těmi nejúspěšnějšími. Hvězda reality show a nejmladší miliardářka na Instagramu ukazuje, jak si užívá s rodinou, pracuje na své kosmetické značce nebo fotí kampaně. Její příspěvky mívají miliony „To se mi líbí“ a pokud je na snímcích i dcerka Stormi (1), je úspěch zaručen.

Foto: Profimedia.cz

Kylie s dcerkou a Travisem Scottem (27, dnes už zřejmě bývalým partnerem) jako Avengers Foto: Profimedia.cz

Jennifer shodila Instagram

Představitelka seriálové Rachel Green, Jennifer Aniston (50), Instagramu dlouho odolávala. Když si nakonec v říjnu 2019 založila oficiální profil a vložila první fotku, síť začala pod náporem nadšených fanoušků kolabovat. Herečka vložila fotku s kolegy ze seriálu Přátelé s popiskem „A teď jsme Přátelé i na Instagramu“ a lidé se mohli uklikat. Téměř 16 milionů lajků, to není na první příspěvek špatné, co říkáte?

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston se podařilo vstoupit na Instagram v opravdu hvězdném stylu!Foto: Profimedia.cz

Ženáč Bieber

Idol mládeže Justin Bieber (25) je na svém profilu velmi aktivní a sdílí snímky z focení či natáčení, vtipná videa, obrázky, citáty i fotky ze soukromí. Když v říjnu uspořádali s manželkou Hailey (23) oslavu svatby pro rodinu a kamarády, nenechali si fotky pro sebe a sdíleli je na síti. Fanoušci to ocenili a nešetřili lajky.

Foto: Profimedia.cz

Během jednoho dne sdílí zpěvák fotku s manželkou, detail potetovaného a vypracovaného břicha nebo vtipnou koláž. Jeho 125 milionů fanoušků tu pestrost milujeFoto: Profimedia.cz

JLo a Versace po 19 letech

Jennifer Lopez (50) není na Instagramu žádný nováček a sleduje ji 110 milionů lidí. JLo sdílí svoji práci, společenské akce, ale i snímky dětí nebo zamilované momentky se snoubencem Alexem Rodriguezem (44). Video z přehlídky pro značku Versace vidělo téměř 16 milionů lidí. Jennifer předvedla sexy zelené šaty velmi podobné těm, které způsobily poprask na předávání Grammy již před 19 lety.

Foto: Profimedia.cz

JLo na svém profilu baví, inspiruje ke zdravému životnímu stylu a ukazuje, že v padesáti na to pořád máFoto: Profimedia.cz

Spider-Man a Iron Man na výletě

Fanoušky Avengers dojala fotka, kterou v létě sdílel herec Tom Holland (23). S filmovým kolegou Robertem Downey Jr. (54) se vyfotili na výletě, herec přidal popisek „Zvládli jsme to, pane Starku!“ a 13 milionů lajků bylo na světě. Představitelé filmového Spider-Mana a Iron Mana reagovali na dohadování společností Marvel a Sony o práva na komiksovou postavu Spider-Mana. Oni dva mají jasno, jejich hrdinové patří k sobě!

Foto: Profimedia.cz

Jsou to hrdinové sympaťáci, kteří rádi baví společnými fotkamiFoto: Profimedia.cz

Petr Čech vládne nejen na hřišti

Světovým králem Instagramu je Cristiano Ronaldo (34) a českým zase Petr Čech (37), fotbal zkrátka jede! Fotbalový brankář má na svém profilu přirozeně hlavně sport, ale rád sdílí i hudbu – je totiž vášnivým bubeníkem!

Foto: Profimedia.cz

Jeho profil je tak sledovaný i díky úspěchům v zahraničí. Ale hlavně je Petr Čech skvělý fotbalista a milý chlapFoto: Profimedia.cz

Leoš Mareš není jen králem kožichů

Zpěvák a moderátor se blíží k hranici milion followerů a je na svém Instagramu velmi aktivní. Sdílí práci i soukromí, videa z ranního vysílání Evropy 2, koncerty v O2 areně, luxusní dovolené s manželkou Monikou Marešovou (38), ale i vtipy a novinky. Nikdy se netajil obdivem ke Karlu Gottovi (†80) a byl pyšný, že zpěvák opakovaně vystoupil na jeho koncertech.

Foto: Profimedia.cz

S Karlem Gottem měli společné mnohé, mimo jiné pracovitost. Leoš Mareš rychle pochopil, jak zásadním nástrojem Instagram je, a aktivně jej využívá i pro práciFoto: Profimedia.cz

Nikol Štíbrová a její Radovan

Když herečka dávala v roce 2014 na svůj Instagram první fotku, získala několik stovek lajků. Dnes ji sleduje 450 tisíc lidí, které denně baví fotkami ze života. Nejpopulárnější jsou vtipné příběhy spojené se synem Mathiasem (2), kterému z legrace říká Radovan (podle Radovanových pohádek), nebo s kamarádkami Veronikou Arichtevou (33) a Martinou Pártlovou (40), se kterými tvoří trio 3v1.

Foto: Profimedia.cz

Je krásná, chytrá a umí si dělat legraci ze sebe i svého okolí, a to lidi bavíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám