Hlavní obsah

Královské lásky: Koho milovala princezna Anna?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediná dcera královny Alžběty (95) a prince Philipa (†99) je poměrně nenápadný člen královské rodiny a své soukromí si spíše chrání. I když byla období, kdy se i ona objevovala na titulních stranách bulvárních novin. A její milostný život byl velké téma!

Článek

Krásná princezna, úspěšná sportovkyně, žena s názorem. V jezdectví slavila mezinárodní úspěchy, a ač se setkala s nepochopením rodiny, prosadila například, že její dvě děti budou vyrůstat bez titulů. A v jednom roce se rozvedla i znovu vdala.

Když loni slavila sedmdesátiny, vyzdvihovali všichni to, jak je pracovitá a jak pevný vztah má s rodinou. Královnu učila komunikovat online, a kdykoli to šlo, věnovala se vnoučatům.

Dnes je princezně 71 let. Jak to bylo s jejím milostným životem? Hovoří se o sedmi láskách, tři jsou výraznější než ostatní.

Součást milostného čtyřúhelníku

Po dokončení střední školy dál ve vzdělávání princezna Anna nepokračovala a začala se intenzivně věnovat práci, královským povinnostem a své velké lásce, koním. Za svůj život podpořila stovky charitativních organizací a vášeň pro jezdectví po ní nakonec podědila i dcera Zara.

Foto: Profimedia.cz

Její velkou láskou byli a dodnes jsou koněFoto: Profimedia.cz

Než princezna řekla poprvé své ano, hovořilo se o několika vztazích. Byla mladá, krásná, ráda se bavila, o muže nouzi neměla.

Kontroverzní byl její románek s Andrew Parker Bowlesem (81). Že se vám jeho jméno zdá povědomé? Ano, je to ten, který se později oženil s Camillou, s Charlesovou Camillou (74). V jednu dobu se mluvilo o zvláštním čtyřúhelníku. Camilla a Andrew měli vztah jako na houpačce, a když byli od sebe, zamiloval se právě do princezny Anny. A Camilla si začala s následníkem trůnu, Anniným starším bratrem Charlesem (72).

Proč Anna a Andrew nakonec vztah ukončili? Mimo jiné proto, že by si ho nikdy jako katolíka nemohla vzít, nebo by se musela vzdát práva na následnictví trůnu. Ale zůstali přáteli a Andrew je kmotrem Zary.

Foto: Profimedia.cz

Andrew Parker-Bowles zůstal blízkým přítelem princezny a má blízký vztah i ke své kmotřence ZařeFoto: Profimedia.cz

Spojila je láska ke koním

S olympijským jezdcem Markem Philipsem (72) se princezna potkala na sportovní akci v Mexiku. V květnu roku 1972 oznámili zásnuby a v listopadu se brali. Anna byla prvním z Alžbětiných dětí, které vstoupilo do manželství. A také první, které se rozvedlo. Bohužel se ukázalo, že kromě koní nemají moc společného. Narodily se jim dvě děti, Peter (43) a Zara (40), ale Anna a Mark se brzy odcizili. Nejezdili společně ani na delší pracovní cesty a žili si každý po svém. Až tak, že si její muž pořídil nemanželského potomka.

V roce 1989 oznámili, že se rozchází, a v roce 1992 se rozvedli.

Foto: Profimedia.cz

Koně a jezdectví jsou nádherný koníček, ale pro manželství tato společná záliba nestačíFoto: Profimedia.cz

Konečně ten pravý

Ale ani princezna nedodržela slib manželské věrnosti a ukázalo se, že vztah s námořním důstojníkem Timothy Laurencem (66) navázala ještě jako vdaná. Důkaz poskytly mimo jiné dopisy od Timothyho, které byly princezně v roce 1989 ukradeny, předány médiím a následně prošetřovány.

Ač se jednalo o velký královský skandál, princezna Anna ukázala, jak silná je osobnost a své štěstí si vybojovala. Ještě v prosinci toho roku, kdy se rozvedla, si Timothyho Laurence vzala. Ve Skotsku, jen v úzkém rodinném kruhu.

Ač s manželem nesdílí lásku ke koním, jeho prý dokonce ani kůň nikdy nekousl, je jejich manželství šťastné už skoro třicet let.

Foto: Profimedia.cz

Kdo milostné dopisy tehdy ukradl, se zjistit nepodařilo. Ale důležité je, že tihle dva nakonec našli svoje štěstíFoto: Profimedia.cz

Související témata:

Načítám