Hlavní obsah

Jedině hnědá řasenka a stejný parfém už léta! Jak o sebe pečuje Julianne Moore? Vypadá rok od roku lépe

Foto: CBS Photo Archive, Steve Granitz , Gettyimages.com

Foto: CBS Photo Archive, Steve Granitz , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Julianne Moore (63) je už dlouhá léta pověstná svým vytříbeným, elegantním a zároveň přirozeným vzhledem. Proto neuškodí se podívat, jak to vlastně dělá. Jak pečuje o pleť i duši, jaký parfém nosí už 25 let a který odstín rtěnky je její nejoblíbenější?

Článek

Americká herečka se skotskými kořeny získala již pět oscarových nominací a jednu proměnila: zlatou sošku si odnesla za postavu stiženou Alzheimerovou chorobou v dramatu Pořád jsem to já. Ale fanoušci ji nemilují jen pro její herecké umění, ale také pro její styl a šarm mimo filmové kamery. Jak si udržuje krásnou pleť, čím si dobíjí baterky a jakou červenou rtěnku od ní mohou okoukat především zrzky?

SPF a masáž proti otokům

Julianne Moore je pravá zrzka a má světlou, citlivou pleť, která vyžaduje péči jako v rukavičkách. A svoji skincare rutinu ukázala ve videu pro americký magazín Vogue. Co přitom prozradila? Dbá na šetrné odličování pomocí pleťového mléka, pak pokračuje sérem na podporu tvorby kolagenu a nanáší ho jen tam, kam potřebuje: mezi obočí a do oblasti rtů. Protože se někdy žertem říká, že obličej končí u bradavek, tak se herečka samozřejmě stará i o krk a dekolt – na tyto partie aplikuje zpevňující sérum. A poté přijde na řadu krém na oční okolí.

Produkty pak zapracuje pomocí vibračního pleťového masážního přístroje, který má mimo jiné pomoct odstranit otoky. Ráda ho používá také třeba před natáčením, zatímco jí kadeřník či maskér upravuje vlasy. Pro americký magazín Glamour prozradila, že do péče občas ráda zařadí i pleťové oleje, dokážou totiž pokožku skvěle rozzářit.

Pokud vyráží ven, nikdy nezapomene na produkt s SPF. Matka jí prý odmala vštěpovala, že musí svoji bledou pleť chránit. A herečka přiznává, že během života na přímém slunci moc času nestrávila, protože vždy používá ochranné přípravky a obličej si kryje. Jednou za čas také podstoupí radiofrekvenční ošetření pokožky – jde o neinvazivní zákrok, který podporuje regeneraci a celkové omlazení.

Kruhy pod očima? Už ji netrápí

Make-up herečka používá jen lehký, aby příliš nezakrýval její pihy, a poté concealerem rozjasní oční okolí. Dřív ji prý velmi trápily kruhy pod očima, ale časem k nim změnila přístup: uvědomila si, že takový je zkrátka přirozený tvar jejích očních jamek a nedá se s tím nic moc dělat.

S pudrem herečka hodně šetří a obličej jím jen lehounce popráší. Obočí si musí dokreslovat, protože si ho v teenagerovských letech až příliš vytrhávala a už nedorostlo, používá na to tužku v odstínu blond.

Pravá červená rtěnka a stále stejná vůně

Líčení je pro ni potěšení, nikoliv nutnost. Nepoužívá ho, aby něco zakrývala, ale aby se cítila lépe, sebevědoměji a profesionálněji. Řasy si barví sama doma na tmavo a pro přirozený efekt pak používá jedině hnědou řasenku. Nedá dopustit na multilíčidla – nanáší je na rty i tváře. K zrzavým vlasům se jí líbí odstíny do růžova nebo do švestkova, zato líčidla v oranžových tónech jí nesluší.

Herečka se také svěřila, že nemůže žít bez červené rtěnky. Vybírá si ji v teplém podtónu, aby jí hezky ladila k odstínu pleti i vlasů. A než vyjde z domu, navoní se toaletní vodou Musk značky Kiehl's, kterou si prý pořizuje snad už pětadvacet let.

Sklenička vody a vana i ráno

Hereččinu mladistvou image podporují také krásné vlasy. Léta je nosí stejně, často je styluje do moderních ledabylých vln a podle svých slov je nejradši nosí narovnané, protože je má od přírody vlnité a krepaté.

Už asi patnáct let si dává ráno skleničku vody s několika kapkami chlorofylu (lze ho pořídit jako doplněk stravy). Někdo jí totiž tenkrát řekl, že je to dobré pro pleť, a tak to dodržuje. Ráda na začátku dne cvičí jógu nebo venčí pejsky a nejradši odpočívá ve vaně, kterou si dává někdy i ráno, aby se naladila na dlouhý pracovní den.

Foto: Archiv firem

Co používá Julianne Moore? 1. čisticí mléko pro suchou a citlivou pleť Cetaphil, 272 Kč (460 ml), prodává Notino 2. rtěnka s hydratačním složením Hourglass Satin Crème odstín Red, 1 110 Kč, prodává Sephora 3. toaletní voda Kiehl's Original Musk, 1 430 Kč (50 ml)Foto: Archiv firem

Načítám