Hlavní obsah

Líčení podle hvězd z Instagramu. Černobílé vlasy i opraný denim kolem očí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendy odchází a přichází jak v módě, tak i ve světě krásy. Stále je in mít dokonalou pleť, které můžete docílit pomocí primerů. Naopak vlasy mají být nedbalé, což můžete odkoukat třeba od Jessicy Biel, a dokonce se nosí i dvoubarevné!

Článek

Líčení a vlasy, které zaujmou a splňují požadavky současných trendů? Zaujalo nás jich v poslední době šest, některé jsou nositelnější, některé pro odvážnější. Zůstaňte v obraze a podívejte se na trendy z přehlídek i sociálních sítí.

Pleť jako obláček

Foto: Profimedia.cz

Vyberte si transparentní a sypký pudr - díky němu vytvoříte matný a sametový efekt bez viditelných vrstevFoto: Profimedia.cz

Po letech „dewy“ a „glass“ skin, tedy co nejvíc lesklé a šťavnaté pleti, se vrací trend matnější pleti. Ale ne zas moc, budeme ji tedy nazývat sametová. Nepoužívat pudr vůbec je pro majitelky především smíšené a mastné pleti nepraktické. Jemná vrstva pudru je důležitá, alespoň na místa, která se nejvíce mastí – a to je čelo, nos a brada. Pak je šikovné jej nanést i na čelisti, protože tam si často saháte na obličej, zabráníte tak otírání make-upu. Nejdůležitější zásadou je však s vrstvami pudru opravdu velmi, velmi šetřit. Lepší je používat menší štětec a vždy jej před nanášením oklepat.

Vlasy pro nerozhodné

Foto: Profimedia.cz

Miley Cyrus nosí dvoubarevné vlasy už nějaký časFoto: Profimedia.cz

Pokud se nemůžete rozhodnout, jakou barvu byste preferovaly, dejte si obě! Dvoubarevné vlasy alias #Gemini Hair jsou posledním trendem. Vlasy můžou být nabarvené jinak na polovinu, nebo zvolte třeba horní partii blond a spodní hnědou, jako to nosí Miley Cyrus. Pokud se rozhodnete pro zářivější barvu, vlasy musíte nejdřív nechat odbarvit na blond a potom tónovat. Také musíte počítat s tím, že se barva bude postupně vymývat.

Poloviční linky

Linky, které vypadají přirozeně a dokonale protáhnou oko do kočičího nebo chcete-li sirénního tvaru? Díky tomu, že se vyhnete lince přímo nad duhovkou, si oko zbytečně nezmenšíte. O to víc si ale dejte záležet na řasence a natočených řasách. A neomezujte se jen na černou, klidně sáhněte po zářivých barvách nebo metalické tužce.

Navlněná-nenavlněná

Vstala a šla. Jenže tenhle účes nějakou dobu zabere. Jak docílit tohoto nedbalého looku, kdy jsou vlasy lehce zvlněné, ale ne příliš? Inspirujte se třeba u Olivie Wilde nebo Jessicy Biel. Pokud vlastníte trojkulmu, promačkejte vlasy v délkách – berte velké prameny a vynechte vlasy blízko u hlavy. Nebo si vezměte k ruce žehličku a prameny lámejte.

Opraný denim

Tzv. opraný denim je trend v líčení, který následuje vlnu Y2K, tedy dává do popředí to, co bylo in na přelomu tisíciletí. Modré stíny, které jsou metalické, do šedo-stříbrné a připomínají tak odstín seprané džínoviny, sluší především hnědým očím. Vypadají na první pohled retro, a pokud to s nimi přeženete, může to skončit pěknou katastrofou, která bude připomínat nevkusné osmdesátky. Kombinace světle modré a doteku růžové tvářenky a lesklých růžových rtů je překvapivě velmi pěkná. Zhodnoťte to například u modelky Kendall Jenner.

Kamufláž pro dokonalou pleť

Primery nabírají na oblibě a jejich nabídka je nepřeberná. Hodí se především, pokud toužíte po mírně vylepšené pleti, ale chcete, aby to vypadalo, že jste se takhle narodily. Navíc toho umí celkem hodně – můžou pleť rozjasnit, vyhladit póry nebo pomáhají držet lesk na uzdě. Některé obsahují SPF proti sluníčku nebo pečující látky, takže jde o takový hybrid mezi sérem a krémem nebo BB krémem. Můžete je používat samostatně na vyčištěnou pleť a pak pokračovat make-upem nebo je navrstvit na klasický krém, záleží, co vyhovuje vaší pleti.

Foto: Archiv firem

Zleva: Rozjasňující primer Waunt Woke Up Like This, 440 Kč (40 ml), prodává Oriflame. Primer proti zarudnutí pleti Gosh, 449 Kč (30 ml), prodává HebeFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Podkladová báze Prime Lab 24H Pore Minimizer L’Oréal Paris, 324 Kč (30 ml), prodává Notino. Podkladová báze The POREfessional, Benefit Cosmetics, 1150 Kč (22 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firem

Načítám