Hlavní obsah

Módní trendy pro jarní sezonu 2022: Kůže, Y2K i krátké sukně

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv se jaro zdá ještě v nedohlednu, módní trendy pro příští sezonu už jsou dobře známé. Návrháři a designéři je veřejnosti představili už na podzim, tak si je pojďte připomenout. Na co se můžete těšit a budou se jejich vize vyjímat i ve vašem šatníku?

Článek

Modely, které zahlédnete na přehlídkových molech, jsou někdy sotva použitelné do každodenního života. Pokud tedy nejste královny extravagance, stačí se jen inspirovat a outfit si dotvořit po svém. Jaké novinky si pro vás návrháři připravili a které styly se vrátily z dob minulých?

Y2K pokračuje

Rok 2021 nás přesvědčil, že do módy se může vrátit opravdu všechno. Trend Y2K, pojmenovaný po technické chybě z přelomu milénia, zaujal generaci Z a vzdát se ho nemusí ani v nadcházejících sezonách. Chcete jít s dobou? Pak by vám v šatníku neměly chybět bláznivé crop topy, dětské obrázky, skládané minisukně nebo třeba bokovky. Ano, vidíte dobře – kalhoty s nízkým pasem se vracejí zpátky do hry.

Foto: Profimedia.cz

Značka Blumarine se extravagance nebojí. Bokovky a motýlí crop top představila rovnou v jednom outfituFoto: Profimedia.cz

Mikrosukně

Přehlídka značky Miu Miu není zdaleka jediné místo, kde se vyřádil střihoruký Edward. Minisukně dostávají nový rozměr a jen stěží zakrývají alespoň kalhotky. Takové střihy představily v jarních řadách návrháři módních domů Missoni, Christian Dior, Lanvin, Emporio Armani či Loewe. Není potřeba si nic nalhávat: mikrodélky si budou moct dovolit pouze ženy s perfektní postavou.

Foto: Profimedia.cz

Na přehlídce Miu Miu byly k vidění ultra krátké sukně, které zakryly opravdu jen to nejnutnější Foto: Profimedia.cz

Druhá kůže 

Motorkářské bundy potkáte tentokrát snad opravdu ve všech podobách. Od oversized kousků s ocvočkovanými detaily přes vypasované modely až po extravagantní svršky s nabíranými rameny či asymetrickými průstřihy. Záleží jen na vás, zda dáte přednost umírněnějšímu stylu, nebo se zhlédnete v drsné image rockových kapel.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní značka Dolce & Gabbana představila bundu v motorkářském stylu a samozřejmě nesměly chybět ani cvočky Foto: Profimedia.cz

Pruhy a třásně 

Připravte si pravítka, hodina geometrie začíná. Jestli bude v jarní sezoně převládat nějaký vzor, pak to budou jednoznačně pruhy. Záplavu svislých, horizontálních i diagonálních linek nešlo na přehlídkových molech přehlédnout, větší překvapení však budil jejich doprovod. Přicházejí totiž v poněkud netradiční kombinaci s třásněmi.

Foto: Profimedia.cz

Tento outfit z přehlídky značky Jil Sander ohromil spojením proužků a třásní Foto: Profimedia.cz

Barva roku

Co se týče barev, na své si přijdou opravdu všichni. Přesto je mezi nimi jedna královna, která bude tomuto roku vévodit. Very Peri je krásný modrofialový odstín, a pokud jej nebudete chtít nechat o samotě, přidejte k němu ladící parťačku v podobě hnědé, krémové, černé nebo třeba jasně oranžové.

Foto: Profimedia.cz

Barvu roku 2022 má ve své kolekci i francouzský brand Lanvin Foto: Profimedia.cz

Opulentní šaty 

Velká večerní je ve světě módy samostatnou kapitolou, a ačkoli se málokdy ocitne na denním světle, letos rozhodně nebude zahalená tmou. Designéři značek Oscar de la Renta, Versace i Proenza Schouler představili róby ve šťavnatých tónech. Každá žena, která je oblékne, si tak může být jistá, že se ve společnosti rozhodně neztratí v davu.

Foto: Profimedia.cz

Velkolepá toaleta z dílny značky Oscar de la Renta promění svou nositelku v královnu večera Foto: Profimedia.cz

Nepřehlédnutelné detaily

Originální vzhled propůjčí i obyčejnému kousku. Napříč jarními kolekcemi uvidíte kožené detaily a my dáváme palec nahoru obzvláště stylovému lemování. Nadčasový materiál sice není při výrobě oblečení žádná novinka, ale střídmé pojetí mu dává zcela jinou podobu.

Foto: Profimedia.cz

V nové řadě proslulého tvůrce doplňků Hermès nechybí oblečení s originálním koženým lemováním Foto: Profimedia.cz

Načítám