Hlavní obsah

Test kompaktních pudrů: Pleť jako samet vykouzlíte i za méně než dvě stovky

Foto: Jevgenija Zukova-Cernova / EyeEm - GettyImages.com

Foto: Jevgenija Zukova-Cernova / EyeEm - GettyImages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základ pro perfektní vzhled? Pravidelná péče o pleť. A pak přichází ještě jedno kouzlo – pudr! Silné nánosy sice nejsou zrovna trendy, přesto má tento výrobek stále svoje nesporné výhody. Zafixuje líčení, zbaví pleť lesku a opticky vyhladí nerovnosti. Otestovaly jsme různé druhy kompaktních pudrů. Jak to dopadlo?

Článek

Bez pudru ani ránu. I když je zrovna v nemilosti kvůli trendu šťavnaté a lesklé pleti, měl by i tak být stále součástí vaší kosmetické výbavy. Jde o jediné: ubrat s vrstvami. Stačí opravdu jen jemný poprašek, který zafixuje make-up, sjednotí tón pleti, vyhladí póry a vytvoří lehký sametový efekt. Otestovaly jsme klasické pudry i kombinace make-upu a pudru v jednom.

Jak správně nanést pudr

Pudr naberte širokým štětcem, oprašte ho a poté nanášejte ťupkavými pohyby. Díky této technice zapracujete líčení dobře do pleti, zafixujete ho a vydrží opravdu dlouho. Na doma jsou ideální sypké pudry, které jsou většinou transparentní. Přes den se hodí mít v kabelce jeden kompaktní pudr s houbičkou a zrcátkem a kdykoliv s jeho pomocí líčení doladit. Pudrujte především T-zónu (čelo, nos a bradu), která se nejvíc mastí. Odstín volte spíš světlejší než tmavší a je šikovné ohlídat, aby odpovídal vaší pleti i svým podtónem (teplý/studený/neutrální).

  • TIP: Aby bylo líčení opravdu bezchybné, můžete mít u sebe ještě odmašťující matující papírky. Odstraňte jimi maz a pak na čistou pleť naneste trochu pudru. A je to.

Maybelline, 400 Kč

Tato novinka v sobě ukrývá kompaktní pudr se silou make-upu. V balení najdete houbičku i zrcátko. Pudr/make-up je velice jemný a sametový: vyhladí, opticky schová póry a pěkně sjednotí. Překvapilo mě, jak přirozeně výsledek působí! Také docela šetří čas: zapracování tekutého make-upu dá přece jen trochu větší práci než jen obličej přejet pudrem. Je to také šikovné, když chcete pouze přirozené krytí a nechcete na vrstvy skincare produktů nanášet ještě další vrstvu make-upu.

  • Zajímavost: Produkt 2 v 1 nabízí účinky pudru a větší krytí díky make-upu.
Foto: Archiv firmy

SuperStay 24h pudr a make-up v jednom, 4 odstíny, Maybelline, 400 Kč, prodává Notino.Foto: Archiv firmy

Rimmel, 149 Kč

Další produkt z drogerie, který opravdu neurazí. Tento pudr má jemnou, skoro průsvitnou texturu, která splyne s pletí, aniž by ji nějak viditelně zatížil: splňuje tedy to, co se píše na obalu. Zda vydrží 12 hodin? Myslím, že to nedá žádný pudr na světě, ale pleť zbaví lesku spolehlivě. Také moc příjemně voní. Jediná nevýhoda? Neobsahuje houbičku ani zrcátko, takže s sebou musíte nosit vlastní aplikátor.

  • Zajímavost: Obsahuje výtažky z bavlníku, okurky a heřmánku.
Foto: Archiv firmy

Pudr Stay Matte, Rimmel, 4 odstíny, 149 Kč, prodává dm drogerie.Foto: Archiv firmy

Ere Perez, 1185 Kč

Kukuřičný pudr má tělový odstín a je jedno, zda máte tón pokožky světlejší, nebo tmavší – vždy splyne s vaším odstínem. Australská značka se vyznačuje přírodními ingrediencemi a pudr obsahuje kukuřičný olej, který by měl zajistit, že pokožka nebude po použití vysušená. Produkt má zajímavou texturu: není prášivá, ale hezky sametová, až trochu krémová a na pleti vypadá velmi přirozeně. Uvnitř balení najdete i houbičku a zrcátko.

  • Zajímavost: Má jen jeden univerzální odstín, který padne všem.
Foto: Archiv firmy

Pudr Ere Perez, 1185 Kč, prodává Biooo.Foto: Archiv firmy

Alima Pure, 1090 Kč

Zajímalo mě, jak moc se liší kompaktní pudr a minerální pudrový make-up v kompaktním balení. Za mě vypadá na pleti dost podobně jako výše testovaný pudr Ere Perez, jen o trochu lépe kryje. Také se jedná o zástupce přírodní kosmetiky a umí pleť hezky opticky vyhladit. Obsahuje hedvábné pudry z rýže a slídy a také antioxidanty pro rozjasněnou a odolnou pleť. Produkt je nabitý aktivními ingrediencemi, které pleť nejen zdobí, ale také o ni pečují. Z celé testované pětice mi tento výrobek seděl nejvíc.

  • Zajímavost: Náplně jsou vyměnitelné.
Foto: Archiv firmy

Kompaktní pudrový make-up Alima Pure, 8 odstínů, 1090 Kč, prodává Líčírna.Foto: Archiv firmy

Dermacol, 239 Kč

Stejné spojení pudru a make-upu jsem nalezla i u známé české značky. Můžete jej využít dvěma způsoby. Když si houbičku navlhčíte, je intenzita pudru větší, ale měla jsem problém ho nanést rovnoměrně na obličeji - asi to chce lepší grif. Víc mi tedy vyhovuje, když ho nanáším klasicky nasucho. Pleť sjednotí a zmatní tak akorát. Super je odstín č. 02, zejména pro majitelky světlé pleti s podtónem dožluta. Balení je hezké a skrývá houbičku i zrcátko.

  • Zajímavost: Lze použít dvěma způsoby – nasucho jako pudr, namokro jako make-up.
Foto: Archiv firmy

24H Dlouhotrvající pudr a make-up 2 v 1, 3 odstíny, Dermacol, 239 Kč.Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám