Hlavní obsah

Vlasové experimenty Helen Mirren: 0d krátkých vlasů přes růžový přeliv až po dlouhé lokny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Čím je starší, tím je odvážnější. Oscarová herečka Helen Mirren (77) moc neřeší vrásky ani šedivé vlasy. Umí stárnout s velkou grácií a šířit kolem sebe pozitivní auru, která z ní vyzařuje při každé příležitosti. A tak jako se nebojí odvážných, ale přitom noblesních outfitů, střídá i účesy. Který jí podle vás nejvíc sluší?

Článek

Slavnou britskou herečku Helen Mirren u nás v módních článcích můžete potkávat často. Narazíte na ni v tématech týkajících se přirozeného stárnutí, jak být módní ikonou po sedmdesátce, nebo když píšeme o slavných, kterým sluší šedivé vlasy. Je zkrátka hvězdou par excellence - získává pozornost svou přirozeností, půvabem a její styl lidi nepřestává bavit. Stejně jako její vlasové proměny.

Dlouhé vlny (2023)

Minulý týden v Los Angeles na premiéře filmu Shazam! Hněv bohů, v kterém hraje, se objevila v černé krajkové róbě s dlouhým rukávem a rozpuštěnými, lehce zvlněnými vlasy do půli zad, uhlazenými dozadu čelenkou. Vlasy totiž nechala volně růst během lockdownu s tím, že si je později ostříhá. Zatím ji prý ale nepřestaly bavit, a boří tak zastaralé mýty o tom, že ženy ve zralém věku by měly vlasy zkracovat.

Foto: Profimedia.cz

Helen Mirren je důkaz, že není nutné nosit od určitého věku krátký účes, jak se starším ženám často doporučuje.Foto: Profimedia.cz

Dokonalý drdol (2023)

Shazam! Hněv bohů propagovala herečka, která získala v roce 2006 Oscara za roli královny Alžběty II. ve snímku Královna, také začátkem března v Londýně. Na červeném koberci na sebe strhla pozornost opět svým pompézním outfitem. Ten se skládal z černého kompletu, včetně průsvitných rukavic, doplněného propracovaným, svítivě růžovým kabátem s obří mašlí u krku, jenž evokoval spíše oversized šaty. A jak by vám řekla každá stylistka, když máte zakrytý krk, měly byste k němu mít vyčesané vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Zajímavý outfit podtrhla dokonalým drdolem a výraznými náušnicemi.Foto: Profimedia.cz

Trendy ofina (2020)

Helen Mirren se nebojí ani krátkých vlasů, které může upravovat na několik způsobů. Občas jí je kadeřníci vyfoukají dohladka a ofinu sčešou do čela, jindy je uhladí vysokou čelenkou anebo je nastylují do ledabylého rozcuchu. Nikdy ale nechybí šmrnc a výrazné šperky, které účesy většinou vyzdvihnou.

Foto: Profimedia.cz

V uhlazeném krátkém účesu se objevila před třemi lety na Zlatých glóbech.Foto: Profimedia.cz

Sčesané vlasy (2019)

Tak jako byly nepřehlédnutelné v jejím dekoltu šperky značky David Webb za téměř šest milionů korun, byl úchvatný i krátký účes vyfoukaný směrem dozadu, jenž korespondoval s vytříbenou tyrkysovou róbou. Takhle byla před třemi lety Helen Mirren k zastižení v Los Angeles na filmové premiéře minisérie Kateřina Veliká.

Foto: Profimedia.cz

Další podařený vlasový styling v podání Helen Mirren.Foto: Profimedia.cz

Růžový přeliv (2013)

Herečka zůstala věrná po většinu života světlým odstínům, které jí sluší, a do větších experimentů s barvami se nepouštěla. Ale v roce 2013 se objevila ve společnosti s jemným růžovým přelivem, který chce trochu odvahy. Tehdy se v sedmašedesáti letech prý cítila skvěle a užívala si příjemnou změnu. K té ji údajně inspirovala Britka s růžovými vlasy, která tehdy vyhrála soutěž Amerika hledá topmodelku.

Foto: Profimedia.cz

Růžový přeliv v sedmašedesáti? Proč ne.Foto: Profimedia.cz

Zvlněné mikádo (2011)

Ani mikádo s ofinkou na stranu není k zahození. Helen Mirren ho nosila již dříve a je vidět, že herečce, která se proslavila až ve zralém věku a provdala se v 52 letech, sluší opravdu vše. S navlněným, lehce prošedivělým mikádem se objevila v roce 2011 na gala večeru udílení cen Národní filmovou radou v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Elegantní a šik. Takové je mikádo Helen Mirren.Foto: Profimedia.cz

Anketa

Který účes Helen Mirren sluší nejvíc?
1. Dlouhé vlasy
4,2 %
2. Krátký sestřih
76,6 %
3. Vlnité mikádo
13,8 %
4. Růžový přeliv
5,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2119 čtenářů.

Reklama

Načítám