Hlavní obsah

Kosmetické objevy za září: Šampon pro suché vlasy a tělové mléko proti celulitidě

Foto: Viorel Kurnosov, Shutterstock.com

Foto: Viorel Kurnosov, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás citlivá pleť nebo suché vlasy a svědivá pokožka hlavy, případně celulitida či strie? Jste tu správně. Možná vám s nimi pomohou nové produkty, které nás zaujaly v minulém měsíci. Necháte si je uniknout?

Článek

Známá americká značka přišla s inovativním krémem pro citlivou pleť, francouzská značka představuje nový šampon pro regeneraci vlasů a u české kosmetiky zase najdete skvělou intimní mycí pěnu nebo tělový balzám. To jsou zářijové objevy z redakce.

Záchrana pro citlivou pleť

Tato novinka je určená především pro péči o citlivou pleť, která často pne, trpí začervenáním a pálí. Je to způsobeno oslabenou ochrannou bariérou, jíž chybějí důležité lipidy ceramidy. Krém díky svému složení pomáhá pokožce tyto látky tvořit a být díky tomu odolnější.

Právě díky ceramidovému komplexu, fermentovaným laktobacilům a růži z Jericha slibuje přípravek úlevu už od první aplikace. Používala jsem ho nejen já, ale i můj muž – trápí ho citlivá pleť. A verdikt? Obličej ho už nepálí tak jako vždycky. Krém má lehce hutnější texturu, která je ale velmi příjemná, a neutrální vůni.

Foto: Archiv firmy

Krém pro citlivou pleť Dermalogica, 1 990 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Jemná intimní pěna

Pro mě jeden z nej objevů za poslední dobu! Mýdlo na intimní partie musí být velice jemné, aby nerozhodilo delikátní pH. Tuto pěnu od známé české značky jsem si velmi oblíbila, protože mi jako jedna z mála vyhovuje v dlouhodobějším horizontu a nezpůsobuje pocit pálení a podráždění. Naopak: zanechá hydratovaný pocit. Kombinuje jemné tenzidy, CBD (kanabidiol), kyselinu hyaluronovou a mandlový olej a přispívá k zdravému mikrobiomu.

Foto: Archiv firmy

Intimní mycí pěna Canneff, 421 Kč (170 ml)Foto: Archiv firmy

Vyživující šampon pro suché vlasy

Jsem šamponový maniak. Vlasovou kosmetiku vždy ráda vyzkouším, protože chci najít TEN šampon a kondicionér, jenž zajistí krásné vlasy i bez vyfoukání přes kulatý kartáč. Společným jmenovatelem je pro mě hydratace – tu musím svým zesvětleným vlasům dodat. Nový šampon je zahalí do hydratační a regenerační lázně. Obsahuje rostlinné oleje, panthenol a proteiny, a posiluje tak vlasové vlákno a zároveň se stará o to, aby pokožka hlavy nebyla přesušená.

Pro suché a poškozené vlasy to je balzám. Některé šampony je odmastí, až drhnou mezi prsty, u tohoto to nezažijete – vlasy jsou krásně hebké. Jediné minus je pro mě v tom, že mi o trochu víc zatěžuje kořínky a kštice se pak rychleji mastí. Ale na to jsem u sebe už zvyklá, a proto šampony střídám podle toho, v jakém stavu zrovna pokožku hlavy mám.

Foto: Archiv firmy

Vyživující šampon Sisley, 1 865 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Vlasové sérum na roztřepené konečky

A u vlasů zůstaneme. Po umytí se nemohu obejít bez produktu, který usnadní rozčesávání mokrých vlasů a postará se o roztřepené konečky. Nové sérum je určeno pro konečky dlouhých vlasů, jež mají už něco odžito: cílem je je uhladit, aby k třepení nedocházelo.

Sérum je gelové a průhledné a stačí mi vždy jedna pumpička na celou hlavu. Krásně je pomáhá „rozmotávat“, nejsou „zamaštěné“ a vstřebá se bez zatížení – a přesně to mi vyhovuje.

Foto: Archiv firmy

Sérum na roztřepené konečky dlouhých vlasů Alcina, 440 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Tělové mléko na celulitidu a strie

Tělová mléka jsou stálice v mojí koupelně, konkrétně ta, která umějí pokožku zpevňovat a bojovat proti celulitidě. Jedno takové najdete i u této české značky: slibuje péči proti pomerančové kůži a striím. Mléko je opravdu lehké, dobře se roztírá i vstřebává, takže pak můžete rovnou skočit do pyžama.

Ve složení kombinuje přírodní oleje, antioxidanty a kyselinu hyaluronovou pro hydrataci a elasticitu pokožky. Kombinuji ho ráda s olejovým peelingem ze stejné řady a pak mám pocit, že pro svoje hladké nohy dělám, co můžu. Proč a jak vznikají strie?

Foto: Archiv firmy

Tělový balzám Onclé s kmenovými buňkami, 449 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

.

Načítám