Hlavní obsah

Redakční test pleťových masek: Na jaře zkuste slupovací, detoxikační nebo rozjasňující!

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je tady, a tak je čas zbavit pleť zimní únavy a připravit ji na nálož slunečních paprsků. Proto je šikovné do své beauty rutiny zařadit pleťové masky. Podle účinku můžete vyzkoušet detoxikační, rozjasňující i omlazující. Některé jsme vyzkoušely i se svými teenagery za vás.

Článek

Potřebuje vaše pleť jednou až dvakrát do týdne pořádnou vzpruhu? Pak jí dopřejte masku, která dokáže pokožku zbavit mastnoty, nakopnout výživnými látkami, ale také omladit a rozjasnit. Důležité je dodržovat základní pravidlo: Pleťovou masku vždy nanášejte na dobře vyčištěnou pleť!

Máte citlivější pokožku? Pak buďte opatrnější u exfoliačních a slupovacích masek, které mohou být agresivnější. Na druhou stranu si však hravě poradí například s mastnotou a černými tečkami. Možná vám bude po použití tohoto typu masky vyhovovat nanést na obličej vrstvu hydratačního krému či gelu. Jaké masky jsme vyzkoušely a jak nám fungovaly?

Po party a detox

Testovala editorka Barbora: Maska jemně a nevtíravě voní, krásně se roztírá a dobře na pleti drží (nestéká ani zbytečně rychle nezasychá). Poprvé jsem ji nanesla na celý obličej včetně očního okolí, dále na krk, dekolt a také na hřbety rukou. Vytvořila lehký, uklidňující film, který mou suchou a citlivou pokožku krásně zklidnil a pořádně a nadlouho hydratoval, ale přitom rozhodně nepromastil. Už po prvním použití jsem byla hodně spokojená, po dalších dvou aplikacích se mi pleť zdá opravdu vyjasněná, jakoby zářivější, je zdravě napnutá a nedělají se mi na ní suché šupinky, na které dost trpím. A skvěle funguje i na mé stárnoucí ruce, což je pro mě bonus navíc.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující maska na obličej Manufaktura Louka After party & Detox s výtažky z lučních bylin, přírodním kofeinem, vitaminy A, C & E a unikátní kyselinou hyaluronovou, 389 Kč (100 ml).Foto: Archiv firmy

Exfoliační a rozjasňující

Testovala redaktorka Lucka: Korejská kosmetika mě ještě nikdy nezklamala a platí to i o tomto produktu. Jedná se o exfoliační masku, která by měla dodat efekt „nové pleti“ díky fermentovaným enzymům a sezamovému mléku a oleji. Maska se nanáší na čistou a suchou pleť, nechá se působit 5 minut a pak se smyje. Má bílou konzistenci, jakoby jílovou, a cítíte v ní sem tam maličkaté peelingové částečky, ovšem je zároveň i hydratační, takže se nemusíte bát nepříjemného stahujícího pocitu, jak to někdy u čisticích a peelingových masek bývá. A to je na korejské kosmetice skvělé - vždy myslí na hydrataci!

Foto: Archiv firmy

Exfoliační maska Erborian Milk & Peel pro rozjasnění a vyhlazení pleti se sezamovým mlékem a olejem, heřmánkem i zeleným čajem, 882 Kč (60 g).Foto: Archiv firmy

Pro zklidnění pleti

Testovala redaktorka Jana: Přiznám se, že vůči slupovacím maskám jsem obecně dost skeptická. Častokrát jsem měla pocit, že spíše vysušují a nic moc neumějí. Tenhle kelímek mě ale vyvedl z omylu. Obsahuje prášek, který smícháte s vodou, a na obličej pak nenanášíte podivně lepivý gel, ale příjemnou krémovou masku. Po zaschnutí šla dobře a šetrně sloupnout a pleť po ní byla opravdu pěkná: zklidněná a s viditelně staženými póry. Jediné, co bych jí „vytkla“, bylo množství, které by mi, navzdory návodu, určitě vystačilo nadvakrát. Kelímek je určený jako jednorázovka, na obličej jsem si dala opravdu štědrou vrstvu a i tak mi v kelímku maska zbyla, což je škoda. Příště si polovinu prášku před smícháním odsypu na další použití. Je možné zmenšit póry?

Foto: Archiv firmy

Slupovací pleťová maska Payot Crème No. 2 pro zklidnění pleti s obsahem probiotik, prebiotik a ovesného extraktu poskytne SOS péči i té nejcitlivější pleti, 187 Kč (10 g), prodává Notino.Foto: Archiv firmy

Detoxikační s uhlím

Testovala redaktorka Pavla: Tuto masku vytvořila oblíbená herečka z mysteriózního seriálu Stranger Things Millie Bobby Brown, která se před pár dny zasnoubila. A vyzkoušet jsem ji musela už jen kvůli třináctileté dceři, protože seriál zbožňuje. Testovaly jsme tedy společně. Tak trochu mysteriózně vypadá i samotná maska: má velmi hutnou konzistenci, je to lesklá měňavá hmota a připomíná inteligentní plastelínu. Je tužší, hůř se roztírá a musíte s ní pracovat rychle, než zatuhne. Dejte si také pozor, abyste ji nenanesli na čele až do vlasů či obočí, špatně byste ji dostávali dolů. Nechává se působit 20 až 30 minut a pak se sloupne. Jednou za čas je to velmi příjemné – máte pocit, že s detoxikační maskou sloupnete všechny nečistoty. Podle mě je pak dobré pokožku ošetřit hydratačním krémem.

Foto: Archiv firmy

Fialová slupovací maska Florence by Mills Mind Glowing obsahuje aktivní uhlí pro detoxikaci a levandulový olej pro zklidnění, 540 Kč (50 ml), prodává Douglas.Foto: Archiv firmy

Na černé tečky

Testovala redaktorka Lucie: Tato slupovací maska je určená pro mastnou, až smíšenou problematickou pleť, takže se přiznám, že jsem si ji na test vybrala záměrně: mám doma syna v pubertě, který ji přivítal s nadšením. Testovali jsme tedy oba, ale je pravda, že pro jeho obličej byla určitě vhodnější. Mě trochu vysušovala a až moc stahovala, ale syna dobře zbavila mastnoty v kritické T-zóně, tedy na čele, nose i bradě.

Foto: Archiv firmy

Slupovací gelová maska Elizavecca Milky Piggy Hell-Pore proti černým tečkám, 357 Kč (100 ml), prodává Notino.Foto: Archiv firmy

Omlazující s CBD

Testovala redaktorka Katka: Tenhle zázračný kelímek plný čistě přírodní masky mi na omlazení citlivé pleti velice vyhovuje. Maska je dost tekutá, tak jen pozor na její nanášení: prováděla jsem to speciálním štětečkem. Pak ji necháte 15 minut na obličeji zaschnout a smyjete, použila jsem na to navlhčenou teplou žínku. Rituál je o to příjemnější, když ho završíte nočním balzámem od stejné značky, který přes noc pleť hydratuje a na rozdíl od masky krásně voní.

Foto: Archiv firmy

Omlazující pleťová maska Cannor Opuncie a jasmín, 895 Kč (30 ml).Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám