Hlavní obsah

Bez vrásek i pigmentových skvrn: Jednorázové masky na ruce stojí za vyzkoušení!

Foto: Try_my_best, Shutterstock.com

Foto: Try_my_best, Shutterstock.com

Reklama

Máte z mrazů a zimy vysušené ruce, a stále se to snažíte dohnat hutnými krémy? Pak vyzkoušejte jednorázové masky. Ruce po nich zůstanou krásně hebké, a možná se vám ztratí i pigmentové skvrny. Tyhle jsme v redakci vyzkoušely.

Článek

Ruce jsou nejvíc namáhané v zimě, a právě proto si zaslouží speciální péči. Chlad a mráz je vysušuje, takže potřebují dvojnásobnou dávku hydratace. Tu jim kromě běžných krémů poskytnou i jednorázové masky, které fungují na principu napuštěných rukavic. Nasadíte si je na 10 až 30 minut, a máte vystaráno. Uvidíte, že pokožka bude díky správným složkám v podobě bambuckého másla, urey či vitaminu E rázem jemnější a vyhlazenější. Některé masky při pravidelném používání dokonce redukují vrásky a stařecké skvrny. Zde jsou naše tipy.

Důležité složky v maskách na ruce

  • VITAMIN E: Chrání kůži před škodlivými vlivy životního prostředí a před předčasným stárnutím.
  • UREA: Močovina přispívá k celkovému zlepšení pokožky a je vhodná pro citlivou a atopickou pleť.
  • BAMBUCKÉ MÁSLO: Poskytuje intenzivní hydrataci a zároveň vyhlazuje pokožku.
  • KOLAGEN: Zlepšuje hladkost, pružnost a zabraňuje tvorbě jemných vrásek.
  • OLIVOVÝ OLEJ: Obsahuje vysoký podíl vitaminu E a antioxidantů spolu s nenasycenými mastnými kyselinami. Minimalizuje proces stárnutí kožních buněk.

S olivovým olejem

Testovala redaktorka Renata: Nejprve musím přiznat, že tohle byla moje první maska na ruce. Zatím jsem jim dopřála jen pár parafínových zábalů, asi dvakrát olejovou masáž a jsem poměrně nadšeným mazačem – krémem si ruce natírám několikrát denně. Vzhledem k věku jsem dostala masku, která má působit proti vráskám a stařeckým skvrnám. Drobných vrásek a pár pigmentových skvrn mám, tak jsem to přijala s nadšením.

Maska má konzistenci krému s jemnou, příjemnou vůní. Ani za půl hodiny se do rukou nevsákne, ale po sundání rukavic zůstanou hojně pokryté – podle návodu je třeba je omýt vodou a usušit. Po jedné aplikaci jsem nečekala výrazný efekt, ale přišlo mi, že pigmentové skvrny skutečně trochu vybledly. Ovšem nadšená jsem z toho, jak vyhlazeným dojmem ruce působí a jak jemná jejich kůže je. Myslím, že bych si půlhodinový relax s rukavicemi klidně zopakovala.

Foto: Archiv firmy

Magicstripes, obnovující hydratační maska na ruce s bambuckým máslem, vitaminem E a olivovým olejem, 320 Kč, prodává BelovedshopFoto: Archiv firmy

S aloe vera

Testovala editorka Klára: Bílé rukavice působí zvenku jako z jemného papíru, ale uvnitř je jemné plátýnko napuštěné parfémovaným gelem. Příjemné materiály i vůně. Strčíte do nich ruce, pevně přelepíte manžetku kolem zápěstí, aby vám drahocenný balzám nevytékal, a můžete jít třeba strouhat křen, prostě neztrácíte čas naložením rukou do medu nebo tak něco. Mám ale pocit, že stejný efekt dosáhnu s mou oblíbenou hutnou indulonou, kterou používám jednou za čas v husté vrstvě.

Foto: Archiv firmy

Korika Sci Beauty, regenerační maska na ruce a nehty s bambuckým máslem, aloe vera a vitaminem E, 134 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

S ureou

Testovala redaktorka Kateřina: Obecně mám kůži spíše suchou, v zimě je to znát o dost víc. Spotřebu krémů na ruce mám enormní, a když jsem objevila zázrak pečujících masek na ruce v podobě rukavic, neváhala jsem a zařadila je do své rutiny. Každý týden si ji minimálně jednou dopřeju. Je to příjemný rituál o to víc, že půl hodiny, ale i hodinu nic nedělám. Takže si zapnu seriál, nasadím rukavice a nechám se hýčkat. Ruce jsou po aplikaci hebké, kůžička kolem nehtů zahojená a já odpočatá.

Foto: Archiv firmy

Balea, maska na ruce Urea s kyselinou hyaluronovou a vitaminem E, 80 Kč, prodává DMFoto: Archiv firmy

S bambuckým máslem

Testovala editorka Irena: Možná si řeknete, že za dvě stovky koupíte dobrý krém na ruce, který vydrží déle. Ale tahle maska je přesně ten drobný luxus, který si čas od času člověk moc rád dopřeje.

Rukavice jsou zevnitř napuštěné vším, co vaše unavené a suché ruce potřebují. Nasadíte si je na přibližně 20 minut a čekáte. A přitom můžete vlastně cokoliv, dají se totiž na zápěstí zalepit tak, že nekloužou a nic z nich nevytéká, takže si zvládnete číst, a dokonce fungují i na dotykový display. Bylo mi v nich tak příjemně, že jsem je na rukou nechala déle, až jsem měla po sundání varhánky z vlhka. Krém jsem pak ještě tak pět minut roztírala do pokožky. Ta sice nebyla ihned vyhlazená, jako bývá po nějakých krémech, ale masku jsem více ocenila až v následujících dnech. Ruce se mi totiž zdaleka tak nevysušují a pokožka zůstává v kondici i bez namazání. Tahle maska je pro mne ideální tip na dárek pro kamarádku nebo kamaráda.

Foto: Archiv firmy

Nails Inc., Thirsty Hands, intenzivní hydratační maska s bambuckým máslem a vitaminem E, 239 Kč, prodává DeviniFoto: Archiv firmy

S glycerinem

Testovala redaktorka Pavla: Krém na ruce od této značky už znám, ovšem jednorázovou masku na ruce jsem ještě nezkoušela. Rukavice se doporučují nasadit na 10 minut, ale u televize jsem v nich vydržela přes půl hodiny a podle doporučení na obalu při tom ruce lehce masírovala pro lepší vstřebání krému. Dokonce jsem v rukavicích mohla prohlížet e-maily na telefonu. Po sundání zůstane na rukách mastná vrstva, jako bych se namazala krémem. Musela jsem ji ještě rozetřít a nechat pořádně vstřebat. Maska má nevtíravé aroma a ještě další dva dny cítíte, jak jsou po ní ruce vyhlazené. Určitě si ji teď v zimě dopřeju častěji.

Foto: Archiv firmy

Neutrogena, Norwegian Formula Cica Repair, hydratační regenerační maska na ruce pro citlivou pokožku s glycerinem, 99 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám