Hlavní obsah

Svatý grál kosmetiky: Pleťová séra. Tahle vám uberou pár let, vyzkoušeno redakcí i vámi

Foto: Karolína Holubová

Foto: Karolína Holubová

Reklama

Sérum proti vráskám, pro hydrataci pleti nebo pro její jednotný tón. Daly jsme v redakci dohromady naše favority plus přidaly vítěze ankety Kosmetické hvězdy. Na tahle séra přísaháme my i naše čtenářky.

Článek

Sérum je mezikrokem po čištění pleti a před nanesením pleťového krému. Pokud ho ještě nevlastníte, rychle tento prohřešek napravte, jde o výrobek, který dodá vaší pleti to, co potřebuje, ovšem v koncentrované dávce! A navíc je můžete střídat podle potřeby (nebo i vrstvit). Ať už řešíte vrásky, suchou pleť, pupínky nebo pigmentové skvrny, tihle silní pomocníci vás podrží.

Noční zázrak

Foto: Archiv firmy

Noční sérum proti stárnutí pleti Estée Lauder, 3400 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Šéfeditorka Sabina

Toto sérum používám již mnoho let a nedám na něj dopustit. Vždy si koupím největší balení, tedy 50 ml, a vyjde mi na skoro rok. Používám ho takřka každý den večer, tedy odhaduji, tak 300× za rok. Již hned po nanesení se mi pokožka vypne, úplně cítím a vidím v zrcadle, že je má pleť krásně vyhlazená. A takhle sérum pracuje celou noc, do té doby, než ho ráno odlíčím micelární vodou. Je prostě boží!

Omlazující růže

Foto: Archiv firmy

Omlazující sérum z růže BIO, Purity Vision, 399 Kč (50 ml), prodává EconeaFoto: Archiv firmy

Redaktorka Renata

Proč je mým oblíbeným právě tohle růžové sérum? Protože nejen krásně voní, ale skvěle se roztírá a díky pumpičce i dávkuje. Navíc je příjemně univerzální. Lze ho používat na den i noc, na hydrataci i vyhlazení vrásek, na zpevnění i rozjasnění pokožky, můžete ho nanést na celý obličej (včetně očí a jejich okolí). Můžete ho použít na dočištění pleti i očí… no a k tomu všemu je bio a obsahuje kyselinu hyaluronovou a rostlinný kolagen. Pokud je nutné hledat na něm mouchy, pak jen to, že po nanesení maličko lepí, ale jen chvilku, než se vsákne.

Síla retinolu

Foto: Archiv firmy

Pleťové sérum s retinolem Beauty Collagen, Balea, 129 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Editorka Barbora

Toto sérum s retinolem je skvělé pro mou suchou, citlivou a stárnoucí pleť s růžovkou. Používám ho v trochu větší vrstvě na celý obličej i krk každý večer a na něj už nic nenanáším. A je to přesně to, co potřebuju. Pleť je ošetřená, hydratovaná, zjemněná a sjednocená. Nepálí mě ani oči, ani pokožka, pleť není ani mastná, ani klouzavá, je zkrátka tak akorát. A k tomu si ještě hýčkám příjemný pocit, že určitě bojuji s vráskami –⁠ v tom je totiž retinol proslulý.

Hydratační bomba

Foto: Archiv firmy

Hydrabio sérum, Bioderma, 550 KčFoto: Archiv firmy

Redaktorka Jana

Ráda zkouším nové věci, a když už si něco koupím opakovaně, o něčem to vypovídá. Mezi moje nejoblíbenější séra patří tahle modrá klasika od Biodermy – má jemnou a příjemnou texturu, skvěle hydratuje a rozumí si i s mojí problematičtější pletí. Používám ho ráno pod krém, v létě ho občas použiji klidně samostatně.

Detoxikační sérum

Foto: Archiv firmy

Posilující a ochranné sérum Yves Rocher, 1190 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Editorka Irena

Sérum z nové řady Elixir Botanique od Yves Rocher jsem si zamilovala hned po prvním použití, vůbec celá série je podle mě povedená. Denní sérum má suchá pleť ráno doslova vcucne a já mám pocit, že dostala dávku výživy, kterou potřebuje. Nepálí, nenapíná, nepíchá, to je další bonus, protože mám citlivou pokožku, která nesnese skoro nic. Po nanesení je hladká a rozjasněná, navíc na ní nezůstane žádný film, takže už jen trochu BB krému a tím má ranní rutina končí. Bonusem je pak nádherná svěží energizující vůně rostlin.

Retinol podruhé

Foto: Archiv firmy

Pleťové sérum s retinolem Retinol Multi-Correct, 2190 KčFoto: Archiv firmy

Redaktorka Pavla

Vzhledem k tomu, že už je mi přes čtyřicet, řeším jemné vrásky, sázím tedy většinou na kosmetiku s anti-age účinkem. Také věřím na to, že pleť potřebuje nejlépe vyživit přes noc, kdy odpočívá a má čas vše, co na ni večer napatlám, hezky vstřebat a uložit. Proto mi vyhovuje momentálně noční multifunkční sérum s retinolem značky StriVectin, které má krémovou konzistenci a jemnou nevtíravou vůni. Navíc se mi moc líbí jeho roztomilé balení s malou pumpičkou, která skvěle dávkuje.

Vitamin C + niacinamid

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující sérum s vitaminem C Skin Active, Garnier, 269 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Redaktorka Lucie

Tohle sérum od Garnier mě bavilo hned po prvním vyzkušení, protože nejen, že se postará o hezčí tón pleti díky céčku, ale také bojuje proti nedokonalostem pleti díky obsahu niacinamidu. Pleť nijak nezatíží, i když má trochu hutnější konzistenci, ráda ho používám jak na den, tak i na noc. Po pár týdnech rozhodně na pleti vidím rozdíl!

Vítězové Kosmetických hvězd 2021

O faktu, že sérum je v současnosti velmi oblíbeným produktem, svědčí i to, že se spousta z nich umístila napříč kategoriemi ve čtenářské anketě Kosmetických hvězd 2021. První místo mezi výrobky anti-age bral sedmikráskový booster od Manufaktury. Kategorii Dermatologická péče opanovalo sérum na sjednocení pleti od Eucerinu. Nejlepší novinkou roku 2021 se pak stalo také sjednocující sérum proti pigmentovým skvrnám, tentokrát od značky Nivea.

Foto: Archiv firem

Zleva: omlazující hydratační pleťový booster Sedmikráska, Manufaktura, 543 Kč (10 ml); sérum s duálním účinkem proti pigmentovým skvrnám Anti-Pigment, Eucerin, 1075 Kč (30 ml); sérum proti pigmentovým skvrnám Cellular Luminous630, Nivea, 599 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám