Hlavní obsah

Jak mít perfektní pleť? Inspirujte se královnou skincare!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má nejlepší pleť Hollywoodu. Není tedy od věci od ní okoukat pár tipů, co se péče o pokožku týče. Řeč je o modelce Hailey Bieber. Jak ošetřuje obličej, aby byl bez chybičky a vždy tak rozzářený?

Článek

Modelka, neteř známého herce Aleca Baldwina (63) a manželka Justina Biebera (27). Svým vzhledem se živí, a tudíž je dokonalá pleť nutnost. Velkou roli v jejím případě hraje genetika, to je jasné. Ale ta nikoho nespasí, i přesto je potřeba cílená péče. Jak pečuje Hailey Bieber (25) o svou velmi citlivou a suchou pleť? Inspirujte se její skincare rutinou!

Blázen do skincare

Trend, který se v kosmetice prosazuje, je skinimalismus – tendence péči zjednodušit a omezit na minimum produktů. Jednoduše, ale účinně. Hailey Bieber ale rozhodně není minimalistka. Péči si užívá a chytře kombinuje několik výrobků, aby pokožce dodala hydrataci a pověstný jas. „Nejdu si lehnout do postele, dokud moje pleť nevypadá jako donut s lesklou polevou,“ řekla modelka ve svém vlogu.

Foto: Profimedia.cz

Modelka na internetu často prezentuje, jak o pleť pečuje. Je to její oblíbené téma a fanoušky to zajímáFoto: Profimedia.cz

Zázračný niacinamid a peptidy

Pleť čistí dvakrát denně: ráno a večer. Oblíbila si na to olejové odličovače, které nanese rovnou prsty a líčidla jdou dolů jedna báseň. Potom obličej dočistí ještě odličovacím balzámem, takže dodržuje zásadu pečlivého dvoufázového odlíčení.

Pokračuje se séry. Zbožňuje všechno, co slibuje hydrataci a rozjasnění, a střídá několik přípravků. Miluje peptidy a niacinamid. První ingredience je známá zbraň proti vráskám, protože stimuluje tvorbu kolagenu. Niacinamid patří mezi vitaminy skupiny B a celkově zdokonaluje pleť. Stahuje póry, pomáhá hojit akné, sjednocuje tón pokožky a vyrovnává její povrch.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zdokonalující sérum s 10 % niacinamidu, one.two.free!, 599 Kč (30 ml), prodává Douglas. Peptidové sérum Medik8, 1350 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tyto dva produkty Hailey Bieber používá a lze je koupit i v ČR. Zleva: Odličovací balzám Drunk Elephant, 890 Kč (150 ml), prodává Sephora. Rozjasňující sérum Glow Drops Dr. Barbara Sturm, 3640 Kč (30 ml), prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firem

Hlavně hydratace

Hailey Bieber je velká fanynka hydratačních krémů a vyživujících olejů. Na noc preferuje hutnější texturu než přes den. Podle ní se mnoho lidí bojí hydratovat pleť, aby se pupínky netvořily o to víc. A má pravdu, je to rozšířený mýtus. Mastnější pleť ale také potřebuje hydratovat, jenom trochu sofistikovaněji.

Vrstvu krému do pleti modelka večer „uzamkne“ pomocí lehké vrstvy olejíčku, který prsty vtlačuje do pleti. A nezapomíná ani na péči o oční okolí – krém nanáší i na víčka.

Foto: Profimedia.cz

Hydratace je podle Hailey Bieber základ a týká se to i mastné pletiFoto: Profimedia.cz

A samozřejmě si dopřává i pleťové masky, zvláště zklidňující a hydratační. Klidně ji nanese ráno, pokud ji čeká nějaký důležitý den nebo focení. Nenechává to ale jen na kosmetice, dopřává si i pravidelnou masáž prsty během odličování nebo pomocí vibračních masážních pomůcek.

Foto: Archiv firem

Zleva: Intenzivní hydratační maska s vitaminy Youth To The People, 1040 Kč (59 ml), prodává Sephora. Bio arganový olej Havlíkova apotéka, 345 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

Bez SPF ani krok

V líčení preferuje Hailey Bieber přirozenost. Proto používá krémový make-up v tyčince, který nanese pouze na místa, která to potřebují. Pak dodá tvářím opálení pomocí bronzeru, nanese na vrch lícních kostí a na nos růžový rozjasňovač a nakonec to zafixuje pudrovým rozjasňovačem. V kabelce jí nesmí chybět kompaktní pudr ani tónované balzámy.

Foto: Archiv firem

Modelka vsází na značku Bare Minerals, která v Česku není k dostání. Ale i u nás jsou k mání produkty, které jsou jejím oblíbeným hodně podobné, například krémový make-up v tyčince Yves Saint Laurent, 899 Kč, prodává Douglas. Vpravo je pudrový rozjasňovač, který Hailey Bieber ráda používá: Laura Mercier, 819 Kč, prodává VivantisFoto: Archiv firem

A nejdůležitější zásada pro dokonalou pleť? Nikdy nevychází z domu bez SPF. To je rada, kterou slýcháte určitě často, ale stále se nevryla dostatečně pod kůži. Ideální je zvolit krém s ochranou SPF 50, který bude vyhovovat vaší pleti, a ten si dávat vždy pod make-up.

Načítám