Hlavní obsah

Trendy laky na nehty 2023: Pofrčí barva roku, obrácená francouzská manikúra i přirozený vzhled

Foto: Bykfa, Shutterstock.com

Foto: Bykfa, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedno, jaký mají nehty tvar, ale hlavně musí být upravené. Jak přesně? Inspiraci na trendy manikúru doma nebo v salonu najdete v našem článku.

Článek

Vánoční motivy v podobě třpytivé červené nebo sněhových vloček už necháme být a přesuneme se k sofistikovanější manikúře. Jaké trendy diktuje nadcházející sezona? Elegantní hnědou a růžovou a také se dozvíte, proč jsou červené nehty vždycky dobrou volbou.

1. Zdravé a veganské laky na nehty

Přirozené a zdravé nehty budou v kurzu vždy, což zohledňují i výrobci laků na nehty, a složky vybírají tak, aby vyhovovaly i citlivějším jedincům. Často najdete v popisku, že jsou veganské nebo 12-free – to znamená bez toxických látek, které by mohly dráždit (ftaláty, toluen, formaldehyd, kafr). Můžete narazit ale na různé počty, tedy i 22-free receptury, záleží na výrobci, kolik nežádoucích ingrediencí se rozhodne vynechat. Vybraly jsme světlé, poloprůhledné barvy pro decentní nehty.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lak na nehty 12-free Nailberry, odstín Elegance, 459 Kč, prodává Vavavoom. Veganský lak, 20-free Benecos, odstín Be my baby, 99 Kč, prodává Miluju BIOFoto: Archiv firem

A protože dělání domácí manikúry je po několika karanténách už zajetým standardem, můžete si pořídit i celou sadu na zapékací gel lak, která splňuje požadavky i pro ty nejcitlivější nehty (nejen na klasické laky, ale i na gel laky se může objevit alergická reakce v podobě svědění a začervenání okolo nehtů).

Foto: Archiv firem

Zleva: Sada gel laků pro hypoalergenní modelaci nehtů Simply Pure Nani Nails, 1219 Kč. Sada na modeláž gel laku BB lak BIO-Nails hypoalergenní, 1429 Kč, prodává Bio-nehtyFoto: Archiv firem

2. Čokoládově hnědá

Hnědá je nová černá. Alespoň na poli manikúry. Není tak ostrá jako černé nehty, na které si mnoho žen netroufne, a je mnohem elegantnější. Noste ji v odstínech od horké čokolády po latté, na krátkých i dlouhých nehtech. A nebojte se přidat i trochu třpytek, na nadcházející plesy se budou hodit!

Foto: Archiv firem

Zleva: Gelový lak za použití UV/LED lampy Nobea, odstín Nuttylicious, 116 Kč. Lak na nehty Nails Inc., odstín Hawaii Beach, 202 Kč, obojí prodává NotinoFoto: Archiv firem

3. Třpyt, kam se podíváš

Třpyt na nehtech můžete mít v jakémkoli ročním období, ale je pravda, že k zimní sezoně pasují víc. A přidejte klidně i srdíčka, která se budou hodit na nadcházejícího Valentýna. Pokud si nehty děláte doma samy, bude samozřejmě jednodušší nanést třpytky na celý nehet. Jestli chcete výraznější efekt, dejte pod ně ještě nude lak, ne jen průhlednou bázi.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lak na nehty 10-free Nani Nails, odstín 47, 47 Kč. Lak na nehty Sally Hansen Insta Dri, odstín 259, 119 Kč, prodává HebeFoto: Archiv firem

4. Teorie červených nehtů

Červená na nehtech je klasikou všech klasik a nezkazíte s ní nikdy nic. Inspirujte se u Hailey Bieber, která zkombinovala svoje oblíbené perleťové nehty (glazed donut nails), s červenou francouzsku manikúrou. A sladit lak na nehtech s rtěnkou? Ano!

Foto: Archiv firem

Zleva: Lak na nehty Revlon, odstín Revflon Red, 189 Kč, prodává FAnn parfumerie. Lak na nehty Queen of Hearts, Catrice, 90 KčFoto: Archiv firem

5. Manikúra v barvě roku

Barbiecore trend pokračuje i díky barvě roku, která je podobná barbie pink. Nicméně je o trochu víc do červena/malinova a nese název Viva Magenta. Dala by se také nazvat dospělejší růžovou. Vypadá velmi elegantně, ale zároveň tak trochu ďábelsky!

Foto: Archiv firem

Zleva: Lak na nehty Opi, odstín Chicago get a manicure, 99 Kč, prodává Nailstore. Lak na nehty Essie, odstín 33 Big Spender, 203, prodává Parfémy ElninoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám