Hlavní obsah

Vše pro krásné rty: Zbavte se vrásek okolo úst a také popraskaných rtů díky speciální péči

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální sérum na obličej, dekolt, a dokonce i na krk? Samozřejmě. Ale beauty svět jde dál a myslí i na vrásky okolo úst, které se zde tvoří kvůli mimice a také třeba kouření. Jak si zajistit šťavnaté rty?

Článek

Staráte se pravidelně o pleť a používáte přípravky proti stárnutí? Pak vás jistě zajímá také anti-age péče o rty. I na nich se stárnutí projevuje. S věkem ztrácejí ústa na objemu a přibývá vrásek jak na nich, tak i v jejich okolí. Jak můžete tuto důležitou partii udržet svěží? Vyzkoušejte speciální séra a krémy.

Speciální péče o rty

Už jste jistě zaznamenaly existenci očních krémů, které jsou určené zároveň i na ústa. V nabídce najdete také přípravky 2 v 1, kdy jsou v jednom produktu dvě séra – jedno na rty a druhé na jejich okolí. Variant je víc, ale cíl je jasný: podpořit tvorbu kolagenu a jemnou pokožku hydratovat, vypnout a celkově zkrášlit.

Některé tyto produkty dokážou suplovat i funkci balzámu na rty, jiné fungují jako intenzivní séra zaměřená na pevnější pokožku. Ideální je kombinace několika přípravků, abyste pro citlivou oblast zajistily co nejkvalitnější výživu. Vyberete si?

Na rty jedině peptidy

Ve složení mnoha sér a krémů najdete často peptidy, pak vitamin E, přírodní oleje (z kamélie, šípku nebo arganu), koenzym Q10, antioxidanty a kyselinu hyaluronovou. A co se týče produktů přímo na rty, můžete v nich najít třeba i kofein na prokrvení a ceramidy pro odolnost a jemnost.

Foto: Profimedia.cz

Na peptidy nedá dopustit ve složení balzámu pro větší rty i influencerka a modelka Hailey Bieber, která má svoji vlastní značku RhodeFoto: Profimedia.cz

Jak na zdravé a krásné rty

  • Trpíte na suché a rozpraskané rty? Několikrát týdně jim dopřejte peeling. Ten lze provést „expres“ pomocí čisticího kartáčku nebo si k tomu pořídit malé kelímky s cukrovým peelingem. (Cukrový peeling si můžete jednoduše vyrobit samy: smíchejte lžičku krystalového cukru a 5–6 kapek olivového oleje.)
  • Zásadní je dostatečná hydratace. Večer na rty naneste noční balzám nebo masku a na okolí aplikujte sérum či krém.
  • Nemáte speciální krém určený jen na okolí úst? Nevadí, může ho zastoupit váš oční krém. Důležitá je pravidelnost a také lehká masáž při aplikaci.

Nespoléhejte jen na krémy, ale zkuste tuto partii omladit pomocí obličejové jógy:

Související témata:

Načítám