Hlavní obsah

Kosmetické objevy za říjen: Růžový parfém, hnědá tužka i tonikum s kyselinou mléčnou, které umí zázraky!

Foto: Oriflame

Foto: Oriflame

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co jsem objevila v kosmetice za tento měsíc a nemůžu si to nechat pro sebe? Najdete zde tipy na péči o tělo, líčení i skincare.

Článek

Na podzim mají být vůně dřevité? Ale kdeže, klidně se navoním sladkou kompozicí a budu z toho mít radost. Tu mi dělá ještě hnědá tužka na oči, která je skvělá na denní líčení, tělové mléko na každý den pro pevnější pokožku nebo tonikum, díky kterému mám krásnější pleť.

Ta nejsladší vůně

Foto: Archiv firmy

Parfém All or Nothing Amplified, Oriflame, 1 299 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Růžovou miluji, proto mě možná tolik zaujala nová vůně od Oriflame s názvem All or Nothing Amplified. Nový parfém je opravdu slaďoučký, ale neodsoudila jsem ho na první dobrou. Naopak, našla jsem si k němu cestu a je v něm pro mě něco optimistického a ženského, co si na sebe ráda „obléknu“ každé ráno.

V oficiálním popisku je uváděna ambrová a květinová vůně. Kombinuje v sobě mandarinkový olej, červený zázvor, tuberózu, pačuli a bílou vanilku a slibuje velkou výdrž. Je pravda, že po dlouhé době jsem dostala na vůni kompliment – mám pocit, že na mně parfém vždy trochu zanikne –, takže jsem z toho měla radost!

Jen hnědá to může být

Foto: Archiv firmy

Voděodolná tužka na oči Artistry 575 Kč, odstín Natural Brown, prodává AmwayFoto: Archiv firmy

Hnědá tužka na oči je nepostradatelná pro každou ženu, protože zvýrazní oči tak akorát, oproti černé. Novinka od značky Artistry je krásně měkká, takže nemáte pocit, že si při líčení vypíchnete oko. Má středně hnědý odstín, který je velmi teplý, což mi, jako majitelce zelených očí, vyhovuje, protože krásně podtrhne jejich barvu. Nanáším ji k horním řasám, protáhnu do kočičího tvaru a pomocí malého štětečku rozpracuji. Doplním to řasenkou a vydrží mi to krásně celý den. Tužka je velmi úzká a vysouvací, takže ani nepotřebujete ořezávátko.

Záchranné tonikum

Foto: Archiv firmy

Pleťové tonikum s kyselinou mléčnou Pestle & Mortar, 859 Kč (200 ml), prodává Made for SkinFoto: Archiv firmy

Zlobí vás šupinky, malé pupínky a nerovná pleť? Zpozorněte – tohle tonikum vám nesmí uniknout. Obsahuje kyselinu mléčnou, která jemně, ale velmi účinně dokáže exfoliovat pokožku. Kromě toho má moc i mizíkovat pigmentové skvrny nebo jizvičky po pupíncích, což se hodí. Pleť mám po pár použitích hebkou, sjednocenější a na inkriminovaném místě na bradě se netvoří tolik zanícených pórů. Stačí jedna pumpička na tampónek a vystačí to na celý obličej. Pro rozhozenou pleť, která potřebuje dát do latě, je to poklad.

Baby tváře

Foto: Archiv firmy

Krémové multilíčidlo Westman Atelier, Baby Cheeks Blush, 1 300 Kč, prodává Ingredients StoreFoto: Archiv firmy

Je libo krémovou tvářenku z řad přírodní kosmetiky? Objevila jsem super stick u značky Westman Atelier. Zkoušela jsem odstín Petal, který má tlumenější světlou růžovo-oranžovou barvu, která mým bledým tvářím vyloženě sedí. Tvářenka je krémová, příjemná a skvěle se rozpracovává. Obsahuje jojobový olej a vytvoří přirozený a šťavnatý vzhled. Barvu nanesu na tváře a pak rozpracovávám štětcem na tvářenku. Chce to trochu víc úsilí, ale výsledek za to stojí. Barva jde i krásně vrstvit, aniž byste si ničily to, co už jste na tvář nanesly.

Hebká, pevná a voňavá pokožka

Foto: Archiv firmy

Zpevňující tělové mléko Nivea s koenzymem q10 a vitamínem C, 150 Kč (400 ml), prodává teta drogerieFoto: Archiv firmy

K tělovým mlékům Nivea se stále vracím a nikdy nezklamou. Miluji to zpevňující s koenzymem q10 a vitaminem C pro krásnější pokožku. Mléko skvěle hydratuje a na pohled vypadá pokožka pevnější už po několika použitích. Samozřejmě nečekejte nějaké šílené úbytky centimetrů, ale pokožka získá lepší barvu a je jemnější. Balení má pumpičku, takže se skvěle dávkuje, má super gelovou texturu, která se dobře vstřebá, a navíc opravdu krásně voní! A to z něj dělá ideálního parťáka proti suché pokožce!

Načítám