Hlavní obsah

Overal podle typu postavy: vyberte si, který padne jak ulitý právě vám

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakmile jednou začnete s jeho nošením, nejspíš se ho jen tak nevzdáte. Spousta žen si ale nemá přednosti overalu jak ověřit – jejich osobní zkušenost častokrát končí už v kabince. Při výběru tohoto kousku je totiž naprosto klíčový správný střih. Víte, jaký overal je vhodný pro váš typ postavy?

Článek

Zatím jste overalům nepropadly? Dejte jim ještě šanci! Overal neboli kombinéza spojuje praktičnost šatů s pohodlím kalhot a umí být opravdu lichotivý. Protože ale zakrývá velkou část těla, musí opravdu dobře padnout. Sedět by vám měl jeho vršek, pas i nohavice, a tak není divu, že vám výběr může dát pěkně zabrat.

A pokud nemáte dokonale konfekční postavu, tak to samozřejmě platí dvojnásob. Proto jsme pro vás připravili přehled základních typů postav a rad, které vám pomohou na cestě k vysněnému overalu. Pokud si nejste jisté, do které kategorie spadáte, nejprve jednoduše otestujte, jaký typ postavy máte.

1. Přesýpací hodiny

Poznaly jste se v charakteristice siluety přesýpacích hodin? Pak je dost možné, že nechápete, proč se toho kolem výběru vhodných střihů tolik namluví. Oblečení se vám totiž – vzhledem k vašim symetrickým proporcím – vybírá lehčeji než ostatním. Jestli přesto stojíte o radu, odnášejte si do kabinky především overaly, které dají vyniknout vašemu štíhlému pasu. Jakmile zmerčíte kousek s výrazným páskem nebo stylovým uzlem, skočte po něm.

Foto: Archiv firem

Zleva: C&A, 1225 Kč. Zara, 1199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1599 Kč. Next, 1445 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 899 Kč. Mango, 1599 KčFoto: Archiv firem

2. Hruška

Máte postavu typu hruška? Pak máte za úkol hledat overal, který bude svědčit postavě se silnějším pozadím, boky a stehny. Pamatujte, že vaší předností je štíhlý pas, tak na něj chytře poukažte a k tomu volte střihy nohavic, které vám dají trochu prostoru. Pohrát si můžete i s kontrastním efektem tmavých kalhot a světlého vršku. Jen na takovou kamufláž ale samozřejmě cílit nemusíte, klidně si pořiďte overal ve výrazné barvě nebo kousek se zajímavě řešeným vrškem.

Foto: Archiv firem

Zleva: & Other Stories, 1690 Kč. Lipsy, 2090 Kč, prodává NextFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Little Mistress, 2799 Kč, prodává Tamsin. Next, 1170 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Zleva: City Chic, 2644 Kč. Tahari, 3372 Kč. Oba modely prodává NordstromFoto: Archiv firmy

3. Jablko

Ženy, které mají postavu typu jablka, se při hledání overalu zapotí nejvíc. Už jste jich pár bez úspěchu zkusily? Dost možná jste sahaly po trendy kusech s výše položeným pasem, které v obchodech převažují. Tento střih ale postavě se silnějším středem těla dobrou službu neprokáže. Zaměřte se na kousky s elastickým pasem, který není zbytečně vysoko (porovnejte overaly níže s těmi z kategorie hrušek a uvidíte, o čem je řeč), a místo pevných pásků volte lehké látkové, které si samy decentně stáhnete.

Peripetie spojené s hledáním dlouhého overalu si můžete vynahradit, když si pořídíte minioveral se šortkami. Jablka mívají štíhlé nohy, což je pro tento módní artikl ideál.

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 999 Kč, prodává Zalando. C&A, 1225 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: s.Oliver, 1999 Kč. Marks & Spencer, 1470 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Another-Label, 3120 Kč. prodává Zalando. Closet London, 3499 Kč, prodává TamsinFoto: Archiv firem

4. Obrácený trojúhelník

Postava typu obrácený trojúhelník se zužuje směrem dolů. Odpinkněte dotazy, jestli jste v dětství závodně plavaly, a ponořte se raději do výběru overalu. S optickým zeštíhlením trupu vám pomůže starý dobrý výstřih do véčka a doporučit vám můžeme střihy s trendy volnějšími nohavicemi, které vám pomohou vyrovnat proporce. A abyste siluetu neutopily v látce, nezapomeňte zdůraznit pas!

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1399 Kč. Mango, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 4080 Kč. Boohoo, 1699 Kč, prodává TamsinFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1805 Kč. Little Mistress, 2399 Kč, prodává TamsinFoto: Archiv firem

5. Obdélník

I s chlapeckou postavou bez znatelných křivek, které se také říkává obdélník, se dá kouzlit. Pokud vás baví současný oversized trend, klidně si zajděte pro volný kousek s extra širokými nohavicemi, který unese málokdo. Pátráte-li ale po overalech, které vám dodají na ženskosti, zaměřte se na asymetrické střihy, korzetové vršky a další zajímavé detaily. Hledejte cokoli, co naruší pravítkově rovnou linii vašeho těla. Chcete něco jednoduššího? Pořiďte si klasický overal, ale dbejte, aby zdůrazňoval pas.

Foto: Archiv firem

Zleva: Trendyol, 1399 Kč, prodává Zalando. Mango, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-Kd, 2470 Kč. River Island, 1960 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Willow, 3590 Kč, prodává Nordstrom. Closet, 2849 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

A jaké boty? Podívejte se nejmódnější páry jarní sezony!

Reklama

Načítám