Hlavní obsah

Princezna Diana je našla! Univerzální boty do společnosti? Stříbrné lodičky – i na nízkém podpatku

Foto: Tim Graham Photo Library, Gettyimages.com

Foto: Tim Graham Photo Library, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují boty, které se hodí téměř ke všem večerním šatům? My říkáme ano a stejného názoru byla i princezna Diana: s jedním typem obuvi si vystačila celou řadu let. Jejím nestřeženým módním tajemstvím byly stříbrné lodičky.

Článek

Zdálo se, že se otázka univerzálních společenských bot uzavřela s objevením nude lodiček před rokem 2010. Lakované páry postupem let zmatnily a po experimentech s platformami se vývoj načas zastavil u klasického lodičkového tvaru se špičkou. Pak ale nastalo to, co nutně muselo přijít. Tělové lodičky se omrzely a dnes jsou v pozici páru, po kterém sáhnete, když už nevíte kudy kam. Ano, v botníku mají své místo, možná je ale načase rozhlédnout se po něčem zajímavějším.

Koncept bot, které se hodí téměř ke všemu, skvěle splňuje obuv, v níž princezna Diana prochodila pěknou řádku let. Jsou to stříbrné lodičky.

Diana a její nejoblíbenější boty

Není náhoda, že se o nich bavíme zrovna teď. Metalické odlesky jsou už nějakou dobu v kurzu a letošní rok přeje zejména stříbru, které bylo v posledních letech trochu upozaděné. Stříbrné lodičky jsou mnohem efektnější než tělové, a ačkoli se vám nebudou hodit ke všem každodenním outfitům, v případě večerních modelů je to úplně jiná písnička. Pokud tedy zrovna neoblékáte šaty se zlatými prvky, můžete s doprovodem stříbrných střevíčků napevno počítat.

Jak na vlastní kůži zjistila princezna Diana, tyhle boty se hodí k šatům ve světlých barvách, se stříbrnými detaily, ale i k barvám, jako je červená nebo modrá. Kov navíc působí sám o sobě honosně, a u večerního nebo společenského outfitu tak zastoupí roli drobného doplňku. Nechce se vám příliš experimentovat? Pořiďte si i jedno stříbrné psaníčko a máte duo, které vás zachrání před každou večerní akcí.

10 párů, které si můžete pořídit

Inspirovala vás princezna Diana a chcete se poohlédnout po stříbrných botkách? Vytipovali jsme pro vás 10 nejhezčích párů, které momentálně najdete v obchodech. Jsou mezi nimi jak klasické lodičky, tak i slingbacky neboli lodičky s volnou patou. Také ty měla lady Di ve své sbírce a aktuální jsou i dnes. Trendy záležitost, která má zároveň stylový retro nádech, jsou boty s páskem přes nárt, takzvané Mary Janes. Mívají příjemně stabilní a nižší podpatek.

  • Máte s botami dlouhodobé plány? Připlaťte si za kvalitnější pár a lepší povrchovou úpravu, která se nepodobá hladkému zrcadlu a při první příležitosti se nepoškrábe. Kůže s texturou je přece jen odolnější než syntetika.

Načítám