Hlavní obsah

Kotníkové boty na podzim: Vrací se elegance, westernový styl i nízké kozačky do špičky

Foto: Humanic

Foto: Humanic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli existují na podzim univerzální boty, které tvoří základ pro několik různých stylů, pak jsou to bezesporu kotníkové kozačky. A právě teď patří v módních obchodech k nejžádanějšímu zboží. Inspirujete se aktuální výběrem v elegantním, westernovém i rockovém stylu?

Článek

Kotníková obuv je pro podzimní dny skvělá volba a má široké zastoupení – od perek přes šněrovací boty s robustní podešví až po elegantní nízké kozačky. Než se podíváte do fotogalerie na aktuální modely, raději proberte své starší páry, zda s nimi letos vystačíte, nebo potřebujete nutně nové. Mezi našimi tipy si vyberou jak příznivkyně elegance, tak i extravagantnějších stylů.

1. Špičatá elegance i ponožkové kozačky

Navzdory trendům potřebuje většina žen alespoň občas elegantní kozačky na podpatku. Šik za všech okolností jsou kozačky do špičky a s úzkým podpatkem, a pokud máte velikost nohy menší než 41, vyberete si bez problémů.

Dámy s delším a širším chodidlem však pravděpodobně namítnou, že takové boty je zpravidla tlačí – a nejsou v tom samy, tento problém je dost častý. I pro takové případy však existuje řešení. Volte boty s hranatou špičkou nebo páry z pružného elastického materiálu, který se noze přizpůsobí. Často se jim říká ponožkové kozačky, protože se navlékají podobným způsobem. Ani podpatek nemusí být za každou cenu úzký – v nabídce je mnoho párů s o dost pohodlnějším blokovým podpatkem.

2. Boty ve westernovém stylu

Cowboy boots, kovbojky nebo westernové kozačky. Tak by se daly pojmenovat trendy boty, které mají svůj původ na Divokém západě, ovšem dnes se nosí napříč generacemi i státy. U nás ženy stále sázejí na méně odvážné, decentní a univerzálnější varianty. Typické kovbojky do půli lýtek, navíc se zdobeným prošíváním, jsou už brány za podstatně odvážnější model.

Není se jich však třeba obávat, pokud najdete dobře padnoucí a pohodlný pár, ať už v hladké, nebo semišové kůži, která je pro westernovou obuv typická. Výhodou u těchto kozaček bývá i nižší blokový podpatek. A s čím je nejlépe zkombinovat? Zkuste džínovou maxisukni s rozparkem, volánkové minišaty či áčkovou minisukni, ale klidně i pletené šaty do půli lýtek.

3. Kotníkové páry zdobené cvočky

Máte chuť na outfit doplněný obuví v trochu extravagantnějším či rockovém stylu? Pak volte kozačky poseté cvočky a nýty. Budou se vyjímat v kombinaci s koženými šaty, sukněmi i kalhotami, ale klidně je nechte vyniknout pouze s džínami a halenkou. K dokonalosti pak už jen přidejte trendy klobouk, který by vám v podzimním období rozhodně neměl chybět.

Načítám