Hlavní obsah

Mokasíny jsou cool! Vyberte si z 20 stylových párů a noste je ke kalhotám i sukním

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste připravené odložit sandálky? Pokud hledáte obuv, která vám pomůže vynahradit tuhle ztrátu, máme pro vás ideálního adepta. Mokasíny! Nejenže jsou momentálně trendy, ale podobně jako tenisky se skvěle hodí jak ke kalhotám, tak i sukním. Kde si můžete vyzkoušet ty nejstylovější páry?

Článek

Umí dokonale vykrýt období, kdy odkládáte letní obuv, ale zároveň ještě nejste připravené řešit tu podzimní. Mokasíny byly velkým trendem loňského roku a stejně jsou na tom i letos, takže pokud je ve své sbírce ještě nemáte, zvažte, jestli do nich přece jen nejít. Tenisek jsme si navíc za poslední léta užily až až, tak proč je minimálně neproložit něčím jiným?

Doba se mění a mokasíny s ní

Mokasíny mají svůj původ v botách, které nosili indiáni, a vyznačovaly se tím, že byly sešité z jednoho kusu kůže a častokrát je zdobily třásně nebo výšivky. Původně měly měkkou koženou podrážku, ta by vám ale dnes ve městě příliš opory nenabídla. V současnosti se proto mezi mokasíny řadí i páry s pevnější podešví a jejich spojujícím prvkem je nejen nízký střih boty, ale i absence šněrování. K dostání jsou v nejrůznějších stylových provedeních a velmi módní jsou i páry s vyšší platformou, které mají do původních mokasínů daleko.

Hodí se ke kalhotám i sukním

Doby, kdy se na ně mohlo pohlížet jako na usedlou obuv, jsou dávno pryč. Mokasíny patří k nejmódnějším typům bot a ve své sbírce je mají snad všechny současné ikony. Dopustit na ně nedá ani Hailey Bieber, která právě po nich sahá nejčastěji a do mokasín vklouzává zásadně v ponožkách. Její stylingový tip, kdy přidává ke krátké sukni průsvitné černé punčocháče a černé mokasíny s bílými ponožkami, můžete otestovat také.

Ačkoli mokasíny evokují pánský styl a jejich přirozeným parťákem jsou kalhoty a džíny, spojení se sukněmi nebo šaty se opravdu bát nemusíte. A nemusí být samozřejmě jen v ultra krátké délce, kterou nosí Hailey. Mokasíny skvěle vypadají i v doprovodu sukně, sahající ke kolenům nebo té midi, obzvlášť, má-li rozparek.

Foto: Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Gettyimages.com

Mokasíny si skvěle rozumí s denimem, ať už mluvíme o džínové sukni nebo kalhotáchFoto: Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Christian Vierig, Gettyimages.com

Nebojte se boty přiřadit i k šatům nebo sukni a máte-li odvahu, klidně do nich vklouzněte v černých či bílých ponožkáchFoto: Edward Berthelot, Christian Vierig, Gettyimages.com

20 stylových bot z podzimních kolekcí

Pokud máte trendy mokasíny ve své sbírce, máte vystaráno. V opačném případě se můžete porozhlédnout po obchodech nebo e-shopech a vybrat si ze široké škály typů, tvarů a barev. Navést vás na vysněný pár bot mohou i tipy níže, ve kterých najdete 20 nejstylovějších mokasínů z nových podzimních kolekcí.

Pořídit si můžete chunky variantu se silnější podešví, hledáte-li ale něco elegantnějšího, klidně zůstaňte u přízemní klasiky. Z bot stále nezmizely nejrůznější přezky nebo řetězy, i tady se ale řiďte čistě jen vaší preferencí a stylem. Povoleno je všechno!

Načítám