Hlavní obsah

Největší hit podzimu? Mokasíny s páskem přes patu. Taylor Swift v nich okouzlila módní svět

Foto: Streetstyleshooters, Gettyimages.com

Foto: Streetstyleshooters, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemůžete se rozhodnout, zda si ráno obout ještě letní pantofle, nebo už rovnou vklouznout do uzavřených tenisek či mokasín? Pak je tu pro vás šikovné trendy řešení: Vsaďte na novou módní obuv s otevřenou patou a páskem.

Článek

Máte pocit, že už vás obuvní průmysl nemůže ničím novým překvapit? Možná vás vyvedeme z omylu, až vám představíme další nový trend. Jedná se o neobvyklou kombinaci lodiček s otevřenou patou zvaných slingback a klasických mokasín nebo takzvaných loafers, které vypadají velmi podobně, ale liší se nizoučkým podpatkem.

Elegance ke kalhotám i šatům

Trendy páry najdete v nejrůznějším provedení a barvách. Někdy jsou robustnější, ale nejčastěji jsou vpředu podobné mokasínám a v zadní části lodičkám – mívají totiž vyšší, někdy i velmi elegantní podpatek. Může být úzký, ale také blokový, což je jistě pohodlnější varianta.

Hodí se pro dámy, které preferují jak ležérní outfity, tak i business look. Konzervativnější a praktičtější povahy mohou sáhnout po základních barvách, jako jsou univerzální černá a béžová, ale pro oživení jednoduchých šatů a kostýmků vyzkoušejte i odvážnější odstíny či metalické odlesky.

Hvězdný trend podle Taylor Swift

V létě vynesla tento trend i zpěvačka Taylor Swift. Objevila se tak v newyorských ulicích, když mířila do nahrávacího studia, a zajímavou obuví zaujala i své fanoušky. Slingback loafers zkombinovala s džínovými kraťasy s vysokým pasem a květinovým topem. Výrazné boty z lesklé kůže se zakulacenou špičkou jsou od značky Reformation a v přepočtu vyjdou zhruba na 5 660 Kč. Jako doplněk zvolila zpěvačka sluneční brýle značky Stella McCartney ze želvoviny.

Nejhezčí mokasíny s páskem přes patu

Podívejte se do fotogalerie na Taylor Swift a také na módní páry, které seženete v současné době u nás. Líbí se vám tenhle trend, nebo zůstanete u klasických mokasín a lodiček?

Načítám