Hlavní obsah

5 nejmódnějších kabelek podzimu: Nosit se bude červená, kousky s nevšedními tvary, ale i kyblíčky

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny máme své oblíbence, které nechceme pustit z ruky, omrknutí nových kabelek ale ještě nikdy nikomu neublížilo (nepočítáme-li naše bankovní účty). Které kousky budou na podzim in a kde si je můžete momentálně pořídit?

Článek

Nová sezona, nové trendy. Tenhle příměr platí i u kabelek, a i když to samozřejmě neznamená, že byste měly kompletně vyměnit svou sbírku, vědět, co se v jejich světě děje, není na škodu. Na přehlídkách pro nadcházející podzim/zimu došlo k viditelnému zjednodušení a stejný efekt se projevil i na kabelkách. Návrháři přišli s kousky, které si budete umět snadno představit ve svých rukách, současně se jim ale podařilo vnést do kolekcí spoustu zajímavých prvků. Jak vypadá pětice nejsilnějších trendů, která se už stihla promítnout do nabídek módních řetězců?

Červená jako barva sezony

Podle Pantone je barvou roku 2023 Viva Magenta, při pohledu na nové kolekce je ale zřejmé, kterou barvu návrháři upřednostnili na podzim. Naprostou jedničkou se stala červená, která se nevylila jen na oblečení, ale i kabelky. Pokud téhle barvě fandíte a baví vás představa výrazné kabelky, která pozvedne i ty nejjednodušší outfity, jděte do ní.

Důraz na tvar

Pokud tíhnete k minimalismu a libujete si v současném trendu quiet luxury neboli diskrétním luxusu, možná si vyberete vysněnou kabelku níže. V módě jsou totiž super jednoduché kousky, které od ostatních odlišuje „jen“ zajímavě řešený tvar. Inspirovat se můžete kabelkou Prada, pro ty z vás, které chtějí rovnou nakupovat, pak máme cenově dostupné alternativy.

Náhrada letních košíků

Hitem letní sezony byly slaměné kabelky a struktura se nevytrácí ani z nových podzimních kousků. Na přehlídkách se ve velkém objevovaly splétané kabelky v tmavém provedení, které budou skvěle korespondovat s (pod)zimním šatníkem.

Kyblíčky aneb bucket bags

Spoustu prostoru dostaly i bucket bags, kterým můžete říkat jednoduše kyblíčky. Mezi jejich příbuzné patří módní vaky, kyblíčky ale mají pevný, jasně daný tvar a častokrát jim chybí i stahující šňůrka. Naprostá většina jich má dlouhý popruh, takže si je můžete hodit na rameno i přes něj, a ačkoli nejde o žádné velikány, základní nezbytnosti do nich napěchujete.

Řetízky v jiné formě

Kabelky s řetězovými uchy se nosí celou řadu let a chybu s nimi neuděláte ani letos. V nové sezoně ovšem řetízky získaly trochu jinou formu a z popruhů se přesunuly přímo na kabelky. Pokud vás tenhle detail baví, porozhlédněte se po kabelkách v podobném duchu a vyhněte se kovovým popruhům, které přeci jen umí tlačit do ramene.

Načítám