Hlavní obsah

Nové šaty? Ne, to je vintage. Hvězdy v modelech, které jsou starší než ony samy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celebrity sice mají přednostní přístup k nejnovějším kolekcím, ovšem stejně nadšeně procházejí se svými stylisty módní archivy. A častokrát vyloví vintage poklady, které jsou starší než ony samy. Poznali byste, že jde o šaty desítky let staré?

Článek

Ačkoli všechny působí velmi současně a moderně, z nových kolekcí opravdu nepocházejí. Prohlédněte si róby, které jsou na světě mnohem déle, než by se mohlo na první dobrou zdát. Která hvězda oblékla unikátní šaty od Christiana Diora, Gianniho Versaceho nebo Valentina?

Dior 1952

Silueta s úzkým pasem a plnou sukní je pro tvorbu Christiana Diora typická. Takzvaný New Look byl návrhářem představen v roce 1947 a vychází z něj i tato o pár let starší róba, kterou si na Oscary 2017 oblékla herečka Kirsten Dunst.

Foto: Profimedia.cz

Tomuto modelu z dílny Christiana Diora bylo v době konání Oscarů pětašedesát let.Foto: Profimedia.cz

Valentino 1963

Na předávání cen Emmy 2019 přišla herečka Gwyneth Paltrow v modelu, který byl vytvořen v roce 1963. Tehdy návrhář Valentino Garavani přišel s těmito haute couture šaty, které doplňovaly objemné extravagantní rukávy.

Foto: Profimedia.cz

Nová kolekce? Kdepak. Zajímavé šaty, které oblékla Gwyneth Paltrow, vznikly už v 60. letech.Foto: Profimedia.cz

Versace 1987

Na loňskou premiéru francouzského dramatu Nevinný v Cannes přišla modelka Bella Hadid v šatech, které vznikly devět let před jejím narozením. Černou róbu, která rozhodně nevypadá na archivní kousek, navrhl v roce 1987 Gianni Versace. Poté, co byl fenomenální návrhář v červenci 1997 zastřelen, převzala rodinný podnik jeho sestra Donatella.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadid v nestárnoucí róbě Gianniho Versaceho.Foto: Profimedia.cz

Versace 1992

Ani tento výrazný model s prvky bondage nevznikl letos. Jde o další dílo návrháře Gianniho Versaceho, tentokrát z roku 1992. Na loňském předávání cen Grammy se v něm objevila britská zpěvačka Dua Lipa.

Foto: Profimedia.cz

Ačkoli je Gianni Versace více než pětadvacet let po smrti, jeho módní vize žije dál.Foto: Profimedia.cz

Valentino 1992

Ačkoli na to nevypadají, šaty, které v loňském roce oblékla Zendaya na premiéru druhé série Euforie, jsou třicet let staré. Pocházejí z kolekce značky Valentino a v roce 1992 je předváděla modelingová superstar Linda Evangelista. Celebrita, která má pověst jedné z nejlépe oblékaných hereček mladé generace, vintage kousky miluje, podobně jako její stylista Law Roach.

Foto: Jeff Kravitz - GettyImage.com

Zendaya se narodila čtyři roky poté, co Valentino navrhl tyto zajímavé šaty.Foto: Jeff Kravitz - GettyImage.com

Foto: Bertrand Rindoff Petroff - GettyImages.com

Návrhář Valentino na své jarní přehlídce v roce 1992. Linda Evangelista stojí po jeho levém boku.Foto: Bertrand Rindoff Petroff - GettyImages.com

Chanel 1992

Lily-Rose Depp, která jde ve šlépějích svých slavných rodičů a koketuje s herectvím, se značkou Chanel pravidelně spolupracuje. Na Met Gala 2019 přišla v černých šatech se zlatými řetízky, které navrhl v rámci své couture kolekce Karl Lagerfeld v roce 1992. Slavný módní dům vedl od roku 1983 až do své smrti v únoru 2019.

Foto: Profimedia.cz

Lily-Rose je dcera Johnnyho Deppa a Vanessy Paradis.Foto: Profimedia.cz

Thierry Mugler 1999

Na loňském předávání módních cen CFDA nechyběla Kylie Jenner, členka klanu Kardashianů. A i ona lovila ve vintage vodách. Šaty se sametovou sukní a asymetrickým vrškem pochází z kolekce francouzského návrháře Thierryho Muglera a jde o model z roku 1999.

Foto: Profimedia.cz

Z módního archivu vybírala i Kylie Jenner.Foto: Profimedia.cz

John Galliano 1999

Šaty z jarní kolekce britského návrháře Johna Galliana nezestárly ani o den. Pozornost uměly vzbudit v roce 1999 a stejný efekt udělají i dnes. Na předávání cen SAG si je před třemi lety oblékla herečka Jennifer Aniston.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston a hedvábné šaty z roku 1999.Foto: Profimedia.cz

Alexander McQueen 2003

Kim Kardashian si na večírek Vanity Fair v roce 2020 oblékla šaty návrháře Alexandra McQueena, který patřil k nejzářivějším talentům moderní doby. V únoru 2010 ovšem spáchal sebevraždu. Jeho tvorbu obdivovala i tato hvězda, která si na pooscarovou party oblékla jeho róbu z roku 2003.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian v šatech Alexandra McQueena.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám