Hlavní obsah

Královna módního impéria slaví šedesáté osmé narozeniny: Donatella Versace a její slavní gratulanti

Foto: Axelle/Bauer-Griffin - GettyImages.com

Foto: Axelle/Bauer-Griffin - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její modely jsou sexy a umí dokonale zdůraznit ženskou siluetu. Není divu, že je slavní milují. Stejně jako ji samotnou. Byla múzou slavného bratra, dnes patří sama mezi nejslavnější návrhářky. Donatella Versace miluje výrazný make-up, upnuté šaty a plastické operace a dnes slaví šedesáté osmé narozeniny.

Článek

Symbolem její módní značky je Medúza a Donatella Versace má s touto mytologickou bytostí mnohé společné: poutá pozornost, je silná a osobitá a nemůžete z ní spustit oči. Opálená Italka s platinovou hřívou, jejíž vzhled ovlivnil nespočet plastických operací, proslula nejprve jako múza svého slavného bratra, návrháře Gianniho Versaceho, po jehož smrti módní impérium převzala. Dnes je uznávanou módní návrhářkou ona sama. A její modely hvězdy často a rády nosí na ty největší společenské události.

Ač se v souvislosti s ní často mluví o marném hledání elixíru mládí, teď to řešit nebudeme. Dnes slaví královna impéria Medúzy narozeniny a je jisté, že jí bude přát hodně lidí ze showbyznysu, kteří se za roky spolupráce stali jejími blízkými přáteli. O koho se jedná?

Jennifer Lopez

Kým jiným začít než umělkyní, která se sice na vrchol dostala díky svému talentu a píli, ale šaty z dílny Donatelly jí pomohly k ikonickému momentu. Řeč je samozřejmě o Jennifer Lopez v zelených šatech s tropickými motivy a výstřihem k pupíku, které vynesla na předávání hudebních cen Grammy v roce 2000 a jež vstoupily do dějin módy. Dnes jsou JLo s Donatellou blízké kamarádky. Podívejte se na dokonalé ladění dam na akci v MET muzeu, která oslavovala Čínu. Návrhářka se svými zákaznicemi prostě ladí.

Foto: Profimedia.cz

Ladit na červeném koberci s Donatellou je pocta. Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Kdo jiný by měl patřit mezi stálé klienty extravagantní módní návrhářky než zpěvačka, která se nebojí prakticky ničeho a v minulosti se klidně oblékla i do fláku masa. Lady Gaga je s Donatellou velká kamarádka a její modely nosí často a ráda, naposledy například na letošním předávání Oscarů. Dámy spolu pravidelně navštěvují např. charitativní akci Eltona Johna (kterou pořádá jeho nezisková organizace Elton John AIDS Foundation) a zpěvačku vždy obleče právě Donatella.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga se v módě umí odvázat, ale umí být i za elegantní lady. Foto: Profimedia.cz

Elton John a David Furnish

O vzájemné spolupráci, která přerostla v celoživotní přátelství, promluvil již zmíněný geniální zpěvák Elton John. Miloval modely od Gianniho a stejně tak miluje ty od Donatelly. A je vždy rád, když naváže s designery blízký vztah a oni mu navrhují modely na míru. Je pověstný tím, že jsou pro něj kostýmy na vystoupení nebo společenské události velmi důležité a potrpí si na extravaganci, tudíž je pro něj Donatella tou nejlepší volbou.

Foto: Profimedia.cz

Tuhle stylovou čtveřici pojí dlouholeté přátelství. Vedle Eltona Johna stojí jeho partner David Furnish.Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbell

Supermodelka, která patřila k devadesátkovým hvězdám, jež ovládaly přehlídková mola, titulní stránky magazínů a stávaly se múzami světových návrhářů, byla především blízkou přítelkyní Gianniho Versaceho. Jeho smrt ji velmi zasáhla a dodnes na něj vzpomíná. Naomi Campbell se ale stala i kamarádkou Donatelly, ráda nosí její modely, navštěvuje s ní přehlídky i společenské akce. Když jí Donatella přeje každoročně k narozeninám, nezapomene poděkovat za to, jak skvělá přítelkyně kráska s přezdívkou Černá gazela je.

Foto: Profimedia.cz

Naomi byla jednou z múz Gianniho a miluje ji i Donatella.Foto: Profimedia.cz

Heidi Klum

Dvě blondýnky s ultra štíhlou postavou, které milují minisukně a modely těsně kopírující dokonalou figuru a nebojí se třpytek a flitrů, si nemůžou nerozumět. Pravda, s věkem bojuje každá po svém, ale kamarádky jsou velké. O tom, jak jsou si blízké a že nejsou jedna pro druhou jen slavnou známou, svědčí i společná fotka, kterou Heidi Klum před pár lety sdílela. Připsala k ní totiž, že Donatelle děkuje za to, že díky ní jsou ženy statečnější, silnější, víc sexy a krásné. A poděkovala jí i za to, že je tu vždy pro ni.

Foto: Profimedia.cz

Každá bojuje s věkem po svém a obě si umí užít ženské modely. Foto: Profimedia.cz

Halle Berry

Ač může dnešní oslavenkyně někdy působit chladně a nepřístupně, je velkou podporovatelkou ostatních žen v showbyznysu. A to se velmi cení. Oscarová herečka Halle Berry patří mezi ty, u kterých vyzdvihla sílu, ženskost a pracovitost a jež se staly v minulosti i tváří Versace kampaní. Berry nedávno sdílela fotku s Donatellou a Jennifer Lopez a nazvala je módními ikonami.

Foto: Profimedia.cz

Jít na slavnostní akci s Donatellou, a navíc „v Donatelle“ je pocta. Foto: Profimedia.cz

Načítám