Hlavní obsah

Vracíme se k ženskosti! Hitem jara jsou saka s páskem a sluší ženám s různými typy postav

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oversized saka mají vážnou konkurenci. V nových kolekcích se objevuje celá řada sak doplněných páskem, což znamená jediné: V módě se znovu prosazuje ženská silueta s jasně definovaným pasem. Pro koho jsou tyhle svršky vhodné a k čemu se nejlépe hodí?

Článek

Po řadě sezon, kdy se saka nosila velikostně nadsazená a zpravidla jen tak otevřená, přichází změna. Jejich střih se začal mírně zužovat a přibyl módní upgrade v podobě pásku, který zdůrazňuje ženskou siluetu.

Sako s páskem není jen pro štíhlé

Ačkoli by se mohlo zdát, že jde o trend, který je vhodný výhradně pro majitelky vosího pasu, není to tak. Samozřejmě, tento typ saka nejvíc sluší ženám s postavou přesýpacích hodin, ale i hruškám, jež mají útlý pas, a nosit je ale můžete i v případě, že máte v této oblasti nějaké nedostatky.

Jde jen o to, které konkrétní sako si pořídíte a jak moc pas (ne)stáhnete. Pokud máte střed těla problematičtější, vyhněte se kouskům s širším pevným páskem a místo toho zkuste saka, která mají volné zavazování (to znamená není na sponu, ale jen ho volněji uvážete). Při prohlížení sak v naší galerii se také zastavte u druhého modelu, jenž má úvaz jen na polovině saka. Právě to jsou modely, které budou vyhovovat i vám.

Stylová saka s páskem

Pokud vás saka s přidaným páskem zaujala, vzpomeňte si na ně, až vyrazíte na nákupy. Abychom vám jejich shánění ulehčili, vytipovali jsme pro vás dvě desítky kousků, se kterými opravdu neuděláte chybu. Najdete mezi nimi super jednoduchá saka, ale také barevné kousky, jež jsou v souladu s nadcházejícím jarem.

Máte-li v šatníku sak dost, můžete si samozřejmě pořídit také samotný pásek, který přes oblíbený kousek přidáte, tenhle tip se ale hodí převážně pro ženy s útlejším pasem. Stejně tak musíte odhadnout, jak si budou oba kousky rozumět. Pokud půjdete doplněk shánět, doporučujeme na nákupy vyrazit přímo v saku. Spojit sako se správným páskem tak, aby to vypadalo dobře, není zas tak jednoduché a vyžaduje to cit pro věc.

Ke kalhotám jsou jako stvořená

Díky siluetě s projmutým pasem se tahle saka skvěle hodí coby doprovod k volnějším kalhotám, které jsou v posledních letech trendy, a samozřejmě i džínům. Pokud nosíte baggy džíny a chcete jejich nedbalost něčím vykompenzovat, jste na správné adrese. Hledáte-li protějšek k užším kalhotám, vyberte si sako, které není zúžené příliš (projmutý může být i střihově prostornější svršek).

Co se týče sukní, nejlepší volbou budou pouzdrové střihy a modely v mididélce, klidně s rozparkem. Fungovat bude i spojení s kratší sukní, vynechte ale rozšiřující se áčkové střihy. Pod sako s páskem můžete obléknout také postavu kopírující šaty – třeba ty saténové na ramínka.

Načítám