Hlavní obsah

Julia Roberts a její ikonické looky: Od velkých sak z 90. let až po současné experimenty s barvami

Foto: David Crotty, Gettyimages.com

Foto: David Crotty, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako o módní ikoně se o herečce Julii Roberts začalo mluvit už v devadesátých letech, kdy se světu představila coby prostitutka Vivian. A ačkoli ji dnes známe ze spousty dalších rolí, stále je tou pretty woman (tedy krásnou ženou) s nezaměnitelným stylem. Které outfity patří k jejím nejlepším?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Julia Roberts patří k nejzářivějším hvězdám devadesátých let a ve filmovém průmyslu se pohybuje déle než tři dekády. Od dob, kdy se poprvé objevila před kamerou, si drží svůj osobitý módní styl.

Julia Roberts a její šaty i pánský styl

Od svých kolegyň se odlišila už ve chvíli, kdy si na předávání Zlatých glóbů v roce 1990 neoblékla honosnou róbu, jak bývá zvykem, ale kalhotový kostým v oversized stylu od Giorgia Armaniho. Hvězda, která tehdy vyhrála svou první sošku, nezapomněla ani na kravatu a všem ukázala, že dámou může být i v pánském oblečení. Tyhle prvky se jejím šatníkem prolínají dodnes, i když samozřejmě umí docenit i kouzlo krásných šatů.

S těmi se mimochodem vytáhla v roce 2001, kdy si šla převzít Oscara za výkon ve filmu Erin Brockovich. Sametové šaty Valentino, které si tehdy oblékla, se dodnes objevují na seznamu nejikoničtějších oscarových rób všech dob. Její volba byla navíc revoluční – zatímco jiné hvězdy si nechávaly šít šaty na míru, herečka si vybrala vintage model z roku 1992, který se na jejím těle jen poupravil.

Černé šaty u Julie Roberts vždy převládaly, v poslední době se ale pustila do několika barevných experimentů. K těm se nejspíš nechala popostrčit svou stylistkou (ano, má ji každá velká hvězda) Elizabeth Stewart, se kterou spolupracuje už od roku 2007. Herečka překvapila volbou fuchsiových šatů, které si oblékla na premiéru filmu Vstupenka do ráje. Na premiéru svého posledního filmu Nech svět světem přišla ve světle růžové. A ačkoli si obula extravagantní boty, základ modelu tvořil kousek, který má odjakživa nejraději. Sako!

Načítám