Hlavní obsah

Lupita Nyong’o na cenách Tony v náprsence vymodelované podle jejího těla: Nahota není nemravná!

Foto: Bruce Glikas / Getty Images

Foto: Bruce Glikas / Getty Images

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V New Yorku se před pár hodinami rozdávaly ceny Tony, které jsou jakousi divadelní obdobou Oscarů. A ačkoli se vítězové jednotlivých kategorií dočkali zaslouženého potlesku, pozornosti se dostalo i umělcům a umělkyním, kteří pózovali na růžovém koberci. O největší rozruch se postarala herečka Lupita Nyong’o, která přišla v odvážné náprsence.

Článek

Ceny Tony mají dlouhou tradici, v New Yorku se rozdávají už od roku 1947. Pojmenovány jsou podle herečky, režisérky a spoluzakladatelky výboru American Theatre Wings, Antoinette Perry, zkráceně Tony, která zemřela rok před prvním slavnostním večerem. Právě tahle organizace stojí za divadelními cenami, které mohou získat pouze představení či herci z Broadwaye.

Lupita ve vymodelované náprsence

76. ročník Tony byl jako obvykle plný hvězd, které své outfity nepodcenily. Nejvíce se mluvilo o herečce Lupitě Nyong’o, která získala před roky Oscara za film 12 let v řetězech. Ta přišla na předávání cen v černých kalhotách a dokonale padnoucím sametovém saku, pozornost na sebe ale strhával kousek, který měla pod ním. Herečka si vzala metalickou náprsenku od pákistánské umělkyně jménem Misha Japanwala, která ji vymodelovala přesně podle Lupitina těla. Vyholenou hlavu si pomalovala hennou a o své módní volbě se rozpovídala na instagramu (nezapomněla dodat, jaká to pro ni byla čest). Rozepsala se o designérce, která napomáhá tomu, aby bylo ženské tělo zobrazováno realisticky a přirozeně a aby nahota přestala být spojována s pocity studu a nemravnosti.

Na Tony přišla i Baby z Hříšného tance

Na červeném, tedy pardon, růžovém koberci, byla nepřehlédnutelná i herečka Jessica Chastain, která Oscara ukořistila v loňském roce za film Očima Tammy Faye a letos bojovala o cenu nejlepší divadelní herečky. Na akci se objevila v jasně žluté róbě s pelerínou od módního domu Gucci a od stejné značky měla i luxusní náhrdelník, vykládaný smaragdy a diamanty. Krásně vypadala i herečka Michelle Williams, která přišla v šatech s flitry podpořit svého manžela, nominovaného producenta Thomase Kaila. Jednou z předávajících pak byla herečka Jennifer Grey (ano, mluvíme o Baby z Hříšného tance), která na Tony vyrazila v černých šatech se spadlými rukávy.

Načítám