Hlavní obsah

3D květiny na šatech i doplňcích: hit z módních přehlídek i červeného koberce

Foto: Profimedia.cz

Sharon Stone v šatech Dolce & GabbanaFoto: Profimedia.cz

Reklama

K letošní módní sezoně patří mimo jiné také výrazné detaily v podobě 3D aplikací. Obří růže a květiny zdobí nejen šaty, saka a topy, ale objevují se také na kabelkách a na obuvi. Podívejte se, jaké plastické kousky najdete v aktuálních kolekcích.

Článek

Ne každý módní trend si musíte hned zamilovat a utíkat pro něj do obchodu, ale v každém případě se můžete inspirovat. A to je také případ nadýchaných 3D květů. Už před časem rozkvetly na týdnech módy a celebrity se s nimi objevily na červeném koberci. Pokud se na jaře a v létě neobejdete bez květinových motivů, máte možnost je nyní zkusit v dalších variacích.

Květiny na módních přehlídkách

Každý nový trend se do obchodů dostává, až když se objeví na módních přehlídkách světových návrhářů a dostatečně zaujme. A někdy je jeho cesta pozvolná. 3D květy ve velkém využívá už několik let italská značka Dolce & Gabbana a v nadýchané květinové róbě z její dílny zářila Sharon Stone v Cannes již před dvěma lety, jak můžete vidět na úvodní fotografii.

Nicméně větší návrat plastických aplikací v podobě růží se u jiných uznávaných značek projevil až v modelech pro sezonu jaro/léto 2023. Jako ozdoby na krku je využil libanonský návrhář Elie Saab, na topech a minisukních je vynesly modelky módního domu Carolina Herrera a do nepřehlédnutelných obřích šatů poskládaných pouze z květů zahalil své manekýnky londýnský návrhář Richard Quinn.

Foto: Profimedia.cz

S květinovými aplikacemi pracovali ve svých modelech na sezonu jaro/léto 2023 hojně Elie Saab, Richard Quinn a Carolina HerreraFoto: Profimedia.cz

3D květy v aktuálních kolekcích

3D květy proto najdete nyní ve velkém i v běžných obchodech, kde se v aktuálních kolekcích objevují na topech, sukních či šatech, a to v přední části, na ramenou, na hrudi, nebo dokonce na bocích. Najdete je i na extravagantních zkrácených crop topech v oblasti poprsí – takové kousky ovšem přidávají na objemu, a proto možná nejsou ideální pro dámy s většími ňadry, zato drobnému poprsí a klučičí postavě přidají na ženskosti.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s 3D květy se letos hojně objevují na společenských akcích. Na Oscarech rozkvetla (zleva) Nicole Kidman a Halle Berry, na předávání cen SAG zase Cara DelevingneFoto: Profimedia.cz

Krásnou ozdobou jsou plastické květy zejména na šatech, kde si je mohou dovolit všechny typy postav. A lze jimi ozdobit i stávající modely, protože mezi doplňky najdete nově květinové brože a skřipce: stojí pár korun a dají se připnout prakticky kamkoli včetně kabelky či látkových lodiček. Sáhnout můžete také po květech na tkaničce, které jsou určené místo šátku na krk.

Nebojte se proto vystoupit z komfortní zóny a dopřejte si trochu originality – vaše outfity s těmito aplikacemi příjemně rozkvetou. Využijte k tomu blížící se letní akce, jako jsou festivaly, svatby i dovolené. V naší galerii najdete aktuální inspiraci.

Nejhezčí kousky s 3D květy:

Reklama

Načítám