Hlavní obsah

20 nejkrásnějších plisovaných sukní v různých délkách, vzorech i pro ženy s křivkami

Foto: Denis Bukhlaev, Shutterstock.com

Foto: Denis Bukhlaev, Shutterstock.com

Reklama

V posledních letech se stala téměř nepostradatelnou součástí dámského šatníku, a to především na jaře a v létě. Snadno ji poznáte podle speciální úpravy materiálu s uměle vytvořenými drobnými sklady. Plisovaná sukně je zkrátka opět na výsluní a najdete ji v nejedné módní kolekci. Máme pro vás 20 krásných tipů.

Článek

Královnou mezi letošními sukněmi je hned po minisukni plisovaná midi. Kousek, který je velmi ženský, díky široké gumě v pase pohodlný a hodí se pro každou postavu – i pro ženy s plnějšími křivkami. Další výhodou plisované sukně je také to, že se skvěle kombinuje s nejrůznějšími vršky, ať už s halenkou, tílkem, basic tričkem, nebo mikinou. Plisovaná sukně ve výrazné barvě sluší i ženám 50+!

Trendy je asymetrie a ombré

Plisované sukně lze pořídit v různých délkách, ale nejčastěji narazíte na midi do půli lýtek. Pokud se v ní necítíte, vsaďte na krátkou verzi víc do áčka nad kolena, nebo naopak na maxidélku až na zem v boho stylu. V jaké délce bude slušet vaší postavě?

Mezi novinkami se letos objevilo hodně modelů se zajímavým asymetrickým střihem ve výrazných netradičních barvách (například v limetkové zelené) anebo stínované ombré kousky. Na milovnice vzorů čekají zase květinové, puntíkaté a batikované varianty. Jak nosit plisovanou ombré sukni?

S čím nosit plisovanou sukni

Skládané sukně si rozumějí s mnoha jarními svršky – doladí výsledný look podle daného stylu. Proto můžete pokaždé dosáhnout odlišného stylingu, když si na pomoc vezmete nadčasovou džínovou bundu, koženou bundičku v chladnějším počasí anebo elegantní blejzr. Saka lze volit jak v klasické délce, tak i ve zkrácené verzi do pasu, kdy sukně lépe vynikne.

A obutí? Vzít si můžete prakticky jakékoli boty, na které si vzpomenete. Záleží především na události, kam se právě chystáte. K ležérnímu outfitu se nejlépe hodí bílé tenisky, balerínky či espadrilky, elegantní look zase podtrhnou jehlové či o chlup pohodlnější a stále populárnější blokové podpatky lodiček i páskových sandálků. Letos jsou na výsluní i boty v retro stylu zvané Mary Janes s ikonickým páskem přes nárt, ovšem v modernější verzi.

Nejhezčí plisované sukně 2023

Reklama

Načítám