Hlavní obsah

Ideální kousek nejen k džínám? Stylová košile. V kurzu jsou proužky, satén ale i vázačky

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemusíte se bát, že byste pro ně nenašly uplatnění. Košile se neztratí a skvěle se hodí nejen k oblíbeným džínám, ale i dalším kalhotám a sukním. Uvažujete o tom, že byste v šatníku udělaly místo ještě pro jednu (nebo dvě)? Projděte si výběr těch nejstylovějších kousků z nových kolekcí.

Článek

Věnovat pár vteřin zapnutí knoflíčků se vyplatí. Košile patří k módním stálicím, o jejichž budoucnost se nemusíte bát a dají se jednoduše kombinovat se základními kousky, které už v šatníku určitě máte.

Košile je variabilní – využijte toho!

Košile se hodí ke všem střihům džín bez výjimky – jediné, s čím byste měly rozdílně pracovat, je její (ne)zakasání. Zatímco užším džínám sluší ležérně volná košile, u rovných i širších střihů ji doporučujeme zastrčit dovnitř. Alespoň částečně (zandáním jednoho cípu). Pokud přece jen chcete jít do kombinace volnějších kalhot a košile přes, nechte rozepnuté dva tři spodní knoflíčky tak, aby se spodek košile rozevíral. V opačném případě byste si zbytečně zkrátily postavu, zejména nohy.

Košili můžete také nechat otevřenou a podložit ji tílkem, body nebo třeba rolákem. Inspiraci najdete v článku Z obyčejné košile originální kousek.

20 stylových košil: Vyberte si tu svou

Ačkoli má čistá klasika v šatníku své místo, v dnešních tipech najdete převážně kousky, které jsou něčím zajímavé. Takové košile jsou jako stvořené k jednoduchým spodním dílům a pomohou vám bez větší námahy vytvořit stylový outfit. Mohou to přitom být „jen“ košile s proužky, které letos vedou spíše vertikálně, nebo vršky ve výraznějších barvách. Trendem zůstává luxusně působící satén, který můžete v případě, že se chcete opravdu rozmazlit, vyměnit za hedvábí, a také poloprůsvitné materiály, ty využijete i při plánování večírkového outfitu.

Zmínit musíme i košile s vázačkou, které navazují na loňský kravatový trend. Košile, u nichž ještě musíte uvázat mašli, působí velmi žensky a stylisticky se s nimi dá vyhrát. Příklad? Přehoďte přes košili sako, přidejte oblíbené bootcuty nebo zvony, kotníkové boty na podpatku a máte trendy verzi módy sedmdesátých let.

Načítám