Hlavní obsah

7 nejmódnějších doplňků sezony: místo náhrdelníku květina, (ne)ladící náušnice i síťované punčochy

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upgradovat šatník nemusíte jen tak, že si nakoupíte hromadu nového oblečení. Trendy do něj můžete jednoduše promítnout i s pomocí doplňků. Hitem (pod)zimní sezony jsou květiny uvázané na krku, kravaty i odvážné síťované punčocháče.

Článek

Minimalistické šperky, které na sebe nestrhávají pozornost a dají se bez většího rozmyslu přidat k jakémukoli oblečení, tentokrát vynecháme. Věnovat se budeme silným doplňkům, které dokážou proměnit ráz celého outfitu a navíc se mohou pyšnit tím, že se ve velkém vyskytovaly na podzimních přehlídkách. Které zapojíte do svého módního repertoáru?

1. Místo náhrdelníku květina

Kolem krku si nemusíte připínat jen řetízky. Obrovským trendem sezony je květina uvázaná na stuze nebo šňůrce. A navíc má poměrně nízkou pořizovací hodnotu (pokud tedy nepátráte po designérské variantě z přehlídky).

Látkový květ funguje jako krásný doplněk na večer a nehodí se jen k šatům, ale i outfitu složenému z halenky a kalhot. Vzpomeňte si na něj, až budete vymýšlet večírkový model. A mimochodem, v obchodech najdete i džínovou variantu, která skvěle vypadá v kombinaci s klasickou bílou košilí.

2. (Ne)ladící náušnice

V uších modelek se častokrát objevovaly náušnice, které sice měly podobný základ, ale rozhodně nebyly identické. A podobné páry si můžete v obchodech pořídit i vy.

Kromě trendu dvou různých náušnic se to na přehlídkách hemžilo příklady, kdy si módní tvůrci vystačili jen s jednou sólo náušnicí (zpravidla výraznou), což je dobrá zpráva pro všechny ženy, kterým se druhá z páru zatoulala.

3. Široké náramky

Přesuneme se k náramkům. Aktuálním hitem jsou široké a pevné náramky, které si přicvaknete na zápěstí. A klidně na obě dvě jako na přehlídce značky Saint Laurent. Masivní náramky můžete zapnout také přes látku – nosí se často v kombinaci s vršky, které mají dlouhé rukávy.

4. Motivy srdce

Podzimní kolekce zaplavily také šperky s motivy srdce, které se ve velkém nosily kolem roku 2010. Chcete si na tuhle éru zavzpomínat? Pořiďte si řetízek s přívěskem srdce nebo třeba „zamilované“ náušnice. Obojí můžete přimíchat do svých každodenních outftiů.

5. Objevte kravatu

Značka Valentino modelkám rozdala kravaty a přispěla tak k hravému trendu, který si můžete otestovat třeba při skládání večírkového outfitu. Kravaty dnes najdete i v dámských sekcích nebo v kategorii unisex, klidně ale hledejte i v pánském sortimentu.

Snažte se přitom vybírat modely, které nejsou příliš široké. Další variantou je pořídit si košili, která má už kravatu přidanou. Tento doplněk noste ideálně k ženským kouskům, jako jsou sukně nebo šaty.

6. Kožené rukavice

Mnoho prostoru letos dostávají kožené rukavice, které nejsou jen tradiční zimní doplněk, ale především plnohodnotný trend. Jejich výběr nepodceňujte, vyberte si výstavní pár a po vzoru módních návrhářů přes ně klidně přicvakněte ještě náramek.

7. Síťované punčocháče

Nová sezona se točí také kolem punčocháčů, zejména těch síťovaných, kterých se ujala celá řada návrhářů v čele s Victorií Beckham. Pokud se s nimi teprve oťukáváte, začněte u punčoch s menšími oky, které působí jemněji, a klidně zkuste i variantu s třpytem: Na nadcházející večírkovou sezonu je jako dělaná. Síťované punčocháče kombinujte nejlépe se střízlivějšími šaty nebo třeba sukní doplněnou oversized sakem.

Načítám