Hlavní obsah

Jaké kozačky jsou letos in? Nosí se čistá klasika, vysoké kovbojky i novinka ve stylu fold over

Foto: Streetstyleshooters , Gettyimages.com

Foto: Streetstyleshooters , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už máte o nových kozačkách jakoukoli představu, současné trendy vám vyjdou vstříc. Nosí se totiž od každého něco. Na své si tak přijdou milovnice klasiky i ženy, které chtějí do své sbírky přidat nějaký zajímavý pár.

Článek

Pojďme probrat téma kozaček! Pokud vás zajímá, co je v jejich světě nového, projděte si následující módní tipy. Najdete mezi nimi páry, které budete důvěrně znát, ale dost možná i ty, se kterými se setkáte poprvé.

1. Klasické kozačky nejsou nudné

Začínáme zlehka. Klasickými páry, které odolají času a vy se ani po pár letech nebudete muset zamýšlet nad tím, jestli už nejsou mimo. Do této kategorie spadají kozačky s jednoduchým a čistým designem, které se perfektně hodí k nadčasovým a elegantním modelům.

2. Cowboy boots

Boty v kovbojském stylu se nosily na jaře i na podzim a zdá se, že jich svět stále nemá dost. Pokud jste si oblíbily kotníkové boty v tomto designu, vrhněte se i na jejich vyšší variantu, která funguje jako stylový kontrast k šatům nebo sukním. Jak moc doslovně tento trend pojmete, je jen na vás. V obchodech najdete páry, které jsou rozpoznatelné na první dobrou, i ty, jež mají „jen“ zkosený podpatek a oblé zakončení.

3. Vysoké boty v motorkářském stylu

Pokud vám nejsou blízcí kovbojové, možná budou motorkáři. Dalším silným trendem sezony jsou takzvané biker boots, které se na zimu natáhly do podoby kozaček. Poznáte je nejen podle volnějšího střihu, do kterého se vejde i kdejaké silnější lýtko, ale i podle různě položených přezek. A co k nim? Nejen koženou bundu, ale klidně jako v předchozím případě rozevláté šaty, zahřáté rolákem.

4. Fold over

Hitem sezony jsou boty ve stylu fold over, tedy s přeložením. A je jasné, že mají minimálně tolik odpůrců jako příznivců. Nejlépe vyniknou v kombinaci s kratšími šaty a sukněmi, a ačkoli je dost možná vidíte poprvé, o úplně nový nápad nejde. Styl vychází z modelu Shark Lock od Givenchy, který byl představen v roce 2012 a dnes se u slavné značky úspěšně prodává za necelých padesát tisíc korun.

5. Kozačky v jezdeckém stylu

Tenhle typ obuvi je naprostá klasika, ke které se velké množství žen pravidelně vrací. Boty v jezdeckém stylu mají široký nízký podpatek a dostatečně volný střih, do kterého se vejdou i pořádně teplé ponožky. Ačkoli se dají nosit i k sukním a šatům, skvěle vypadají také v kombinaci s užšími kalhotami.

6. Kozačky nad kolena

V kurzu zůstává i trend kozaček sahajících až nad kolena, nebo alespoň těsně pod ně, někdy se jim říká mušketýrky. Kromě užších kalhot k nim noste sukně a šaty a nedržte se přitom pravidla, že by mělo jít striktně o kratší délky. Skvěle k nim vypadají i šaty ke kolenům (bonusové body získáte za rozparek) a vůbec nevadí, že nebude vidět, kde boty končí. Chcete-li se dozvědět víc, podívejte se, jak na to, abyste v kozačkách nad kolena vypadaly elegantně a šik.

7. Party kozačky na podpatku

Nepřehlédnutelné jsou v (pod)zimních kolekcích také boty, které hravě zastanou roli výrazného doplňku. Pokud vás baví experimentovat a nebojíte se metalických odlesků a dalších efektních materiálů, umístěte je na kozačky a ověřte si, že na party nemusíte vyrážet jen v obligátních lodičkách. Nápadný pár se perfektně hodí k jednodušším kouskům a skvěle vyváží třeba oversized sako doplněné sukní nebo šaty ve střihu saka.

Načítám