Hlavní obsah

Módní hity 70. let: Zvonové střihy, divoké vzory i džínový overal unosíte i dnes, poradíme vám jak

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když dochází módní inspirace, podívejte se do minulosti. Aktuálně třeba do sedmdesátek. Inspirujte se zvonovými střihy kalhot i rukávů, denimovým overalem nebo setem crop topu a kalhot, které jakoby vypadly z této nespoutané dekády.

Článek

V každé etapě se módní návrháři dívají do minulosti, kterým kouskům by vdechli nový život. Aktuálně tak v kolekcích najdete zvonové kalhoty i rukávy, divoké vzory, výrazně barevné doplňky, které svůj vrchol zažívaly v sedmdesátých letech. Ikony té doby byly například zpěvačka a herečka Jane Birkin (75) nebo modelka Jerry Hall (65).

Móda jakoby tehdy neznala mezí a pohybovala se od hippie stylu k okázalým outfitům z lesklých materiálů. Nosily se crop topy a co-ord sety (top a kalhoty ze stejné látky), které jsou mezi žhavými současnými trendy i letos. Ještě víc se prosadily mini i maxi délky sukní, bodovaly volánky, denim i semiš, ze šperků korálky a perly.  Jak se neztratit v retru a přetvořit ho do současného outfitu, to vám ukáže ve videu stylista Jan Boublík.

Za půjčení oblečení a doplňků děkujeme následujícím značkám:

1. outfit: kalhoty H, 799 Kč; top H, 299 Kč; halenka F, 399 Kč; pásek Bershka (Zalando), 249 Kč; boty H, 599 Kč

2. outfit: džínový overal Mango, 1599 Kč; boty Bershka, 999 Kč

3. outfit: šaty Mohito, 799 Kč; svetr Marks & Spencer, 499 Kč; lodičky Zara, 1599 Kč 

Související témata:

Načítám