Hlavní obsah

Outfit do letadla aneb Jak skloubit styl a pohodlí: JLo v teplákovce, Angelina Jolie v šik „pyžamku“

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nebojte, na tuhle cestu si balit nemusíte. Vyrazte s námi na různá letiště světa, která se díky přítomnosti fotografů proměnila v provizorní módní mola. Které hvězdy mají nejlépe zmáknutý takzvaný airport styl a co se od nich můžete naučit?

Článek

Airport styl je samostatnou módní disciplínou už po dlouhá léta. Lidé rádi sledují, do čeho se oblékají ostatní (obzvlášť, když jsou slavní), a dvojnásob to platí v momentech, které jsou situované mimo tradiční červený koberec. Spousta velkých hvězd nelétá běžnou linkou, ale soukromými tryskáči, to ale neznamená, že stejně jako my neřeší, jak dokonale skloubit styl a pohodlí.

Pohodlí na prvním místě

Ačkoli už Victoria Beckham dávno není Spice Girl, její přezdívka Posh, která by se dala volně přeložit jako fajnovka, stále platí. Jako jedna z mála totiž do letadla nastupuje v botách na vysokém podpatku. Naprostá většina celebrit nicméně inklinuje k ležérnějšímu stylu a sahá spíše po teniskách. Ty jsou do letadla, kde běží klimatizace, rozhodně lepší volbou než sandálky, a to i v případě, že je v místě vaší cílové destinace třicet stupňů Celsia.

Co se týče oblečení, rozhodně vedou lehké a volné kalhoty, ve kterých vám bude pohodlně po celou dobu letu (přimlouváme se za kousky s elastickým pasem). Opět myslete na klima v letadle a sukně, potažmo šortky, nechte raději v kufru. Pokud vás čeká delší let nebo vás jednoduše baví athleisure styl (vycházející ze sportu), klidně si oblečte teplákovou soupravu. Máme nicméně na mysli stylové a kvalitní soupravy, které nenesou žádné známky opotřebení a vypadají cool. V jedné takové létá i zpěvačka Jennifer Lopez.

Když vás baví trendy

Chcete-li váš styl posunout ještě trochu dál a nebojíte se experimentovat s trendy, porozhlédněte se po lehké soupravě, která svým vzhledem připomíná pyžamo. Ano, současných trendů neznalí jedinci vás mohou podezřívat z toho, že jste zaspaly, podobně jako Mac Alissterovi ve filmu Sám doma, tím se ale nenechte rozhodit a případně je odkažte na letištní outfit Angeliny Jolie.

Nezapomeňte na bundu a XXL kabelku

Dobré je si na palubu vzít také druhou vrstvu, ať už to bude džínová bunda, lehký trenčkot nebo módní oversized sako. To se vám bude hodit nejen jako módní doplněk, ale i praktický pomocník proti chladu.

Když jsme u těch doplňků, se šperky šetřete (při letištní kontrole je budete všechny odepínat), nezapomeňte ale na stylovou, větší kabelku. Hvězdy milují své hermèsky, dobře cestovat se vám ale bude i s jakoukoli jinou, prostornou kabelkou. Šťastnou cestu!

Reklama

Načítám