Hlavní obsah

Oversized sako jako klíčový módní kousek jara: Nosí se s legínami i saténovou sukní

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nosí ho snad všechny slavné dámy. Oversized sako prodloužené délky dnes patří mezi základní kousky šatníku stejně jako bílá košile nebo bílé tenisky. Načerpejte inspiraci, s čím ho kombinovat, protože je možné, že letos porazí i tak stabilní kousek, jakým je béžový trenčkot!

Článek

Sako je věčné, nestárnoucí, nadčasové, elegantní, univerzální, formální i volnočasové. Jednoduše: v šatníku ho musíte mít! Je totiž ideální na dny, kdy se chcete „oháknout“, ale také ve chvílích, když se vám „nechce oblékat“ a raději byste zůstaly v mikině.

Může sloužit jako mezivrstva, a jestliže si pořídíte kousek oversized, který je jako by o jednu velikost větší, dá se pod něj vrstvit třeba i svetr nebo mikina. Nasajte inspiraci pro nadcházející dny, kdy už snad konečně začne počasí přát pravým jarním outfitům.

S čím kombinovat oversized sako?

LEGÍNY: Do módy se vracejí legíny – a ty se s delším sakem kombinují jedna radost. K tomu se hodí buď volnější tričko s nápisem, přiléhavý crop top, nebo prodloužená košile – a tenisky. Vznikne tak outfit, který je pohodlný a zároveň vypadá reprezentativně a cool. Přitom ale musíte vědět, jak nosit legíny, aby to nebyl trapas!

SATÉNOVÁ SUKNĚ: Další skvělá kombinace na jaro a léto? Sako a saténová midisukně v krémovém odstínu. Nechte klidně celý outfit monochromatický včetně topu a ve světlých barvách zvolte i boty a kabelku – nebo použijte jeden výrazný doplněk jako oživující detail. Ale nebojte se k saku kombinovat také minisukně, ty ovšem vyvažte plochými kotníčkovými botami.

ROVNÉ DŽÍNY: Klasika ve stylu Francouzek: černé sako, rovné modré džíny a basic tričko. Je to ideální městská uniforma, která nikdy nezklame a zaujme i největší minimalistky.

Jak vybrat dámské sako

Střih oversized saka vybírejte pečlivě. Některé modely mají opravdu obrovská ramena zvýrazněná vycpávkami. Zkuste si různé varianty u vícero značek, abyste našly svůj ideální střih, ve kterém budete vypadat krásně ležérně. Pokud vás oversized kousky neoslovují, nevadí. V nabídce najdete i dlouhá saka, která jsou lehce projmutá. Co se týče materiálu, můžete zůstat u klasické bavlny, zvolit len nebo zkusit na jarní období kožený blejzr. Vyberete si?

Načítám