Hlavní obsah

Ombré je hit sezóny: Oblečení s pozvolným barevným přechodem si zamilujete!

Foto: Don Arnold - GettyImages.com

Foto: Don Arnold - GettyImages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na batiku (alespoň pro tuhle sezonu). Pokud si chcete probarvit šatník, máme pro vás tip na mnohem sofistikovanější efekt. Ombré! Technika, která v posledních letech ovládala kadeřnické salony, se přelila do módy a i tady slaví úspěch. S barevným přechodem si na jaře můžete pořídit sukni, šaty, mikinu nebo šátek.

Článek

Nechápejte nás špatně – proti batice nic nemáme. Faktem ale je, že letos hraje druhé housle. Zastínilo ji totiž ombré, které je ze své podstaty uspořádanější a oproti bohémskému trendu uhlazenější. A co si pod tímto pojmem představit? Podobně jako v případě vlasů jde o barvy s jemnými přechody, kdy se jeden odstín přelévá do druhého. Do stejné kategorie se počítají i jednobarevné kousky s postupně se měnící intenzitou.

Ombré se, až na výjimky (třeba šedé košilové šaty, které najdete ve fotogalerii), objevuje převážně na barevném oblečení, a působí tak vyloženě optimisticky a živě. Pokud hledáte kousky, které vašemu šatníku dodají na jaře a v létě energii, jste na správné adrese.

Ombré sluší oblečení i doplňkům

Ačkoli ombré efekt najdete v nejrůznějších formách, spousta módních tvůrců ho shodně umisťuje na plisované sukně nebo šaty. Na drobných skladech se barevný efekt krásně rozehraje – podobných kousků najdete mezi našimi tipy rovnou několik. Pořídit si můžete také ombré košili dokonale se hodící k denimu nebo ležérní mikinu, která dotáhne váš volnočasový outfit. Skvěle vypadají také lehké saténové kalhoty, ke kterým si můžete pořídit stejně laděný vršek, nebo je doplnit jednoduchou lehkou košilí.

Barevné přechody se nevyhýbají ani doplňkům a botám. V ombré provedení si můžete pořídit i lehký šátek, kabelku nebo třeba tenisky. Fantazii (a barevnému provedení) se meze nekladou.

Reklama

Načítám