Hlavní obsah

Podzimní líčení? Už žádná Barbie, ale dramatická femme fatale. Právě teď frčí villain make-up

Foto: AxelleBauer-Griffin , Gettyimages.com

Foto: AxelleBauer-Griffin , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří líčení k vašim oblíbeným zábavám a zajímají vás aktuální make-up trendy? Pak načerpejte inspiraci pro tuto sezonu. Výsledný look může být dramatický a velmi smyslný, nebo překvapivě snadný a přirozený. Je to jen na vás!

Článek

Máte dost Barbie mánie, růžové a třpytek? Pak pravděpodobně s potěšením uvítáte trochu temnější beauty trendy, které přicházejí s novou sezonou. Staňte se Cruellou nebo Zlobou - záporácké líčení (villain make-up) vede. Jaké další styly nabízejí módní přehlídky?

1. Villain make-up

Někdy připomíná líčení z přehlídek téměř nedostižné umělecké dílo. Ale jindy jde o takový způsob krášlení, který můžete klidně okopírovat třeba do práce nebo na party. A někdy se protnou nápady z přehlídek i s těmi virálními na sociálních sítích.

Nedávno to byl latté make-up, jeden z posledních letních trendů, který se pravděpodobně přehoupne i do podzimu. Protože kdy jindy nosit zemité odstíny hnědé? A poslední senzací se stal villain make-up, který odráží estetiku záporných postav, jako je třeba Zloba, Cruella či Zlá královna v animované Sněhurce.

@emilytembymakeup

VILLAIN MAKEUP🩸 ib @Sarah New #Fyp #Makeup #VillainMakeup

♬ som original - ☆ edits by me

Cílem je vytvořit temnější make-up – smyslný a co nejsvůdnější. Jak na to? Nešetřete šedými a černými stíny a vystínujte oko do kočičího tvaru, abyste podpořily sexy pohled. Ten podtrhnete ještě tím, když nad duhovku, doprostřed pohyblivého víčka, nanesete trochu světlého stínu, jako to má níže na snímku zpěvačka Dove Cameron. Pokud jste zručnější, doplňte vnější koutek oka i trsy umělých řas.

Obličej konturujte bronzerem, získáte tak výrazné lícní kosti (skoro jako Zloba). Rty volte v tělové nebo hnědé, i když můžete tento look vidět i ve variantách s červenými rty. Ty jsou ale v kombinaci s černou na očích opravdu výrazné a na někoho může toto spojení působit až vulgárně. Výjimkou je tmavě rudá v případě nějaké večerní události, kam se tento „upíří“ look hodí.

Foto: AxelleBauer-Griffin, Victor VIRGILE, Gettyimages.com

Zpěvačka Dove Cameron bývala dřív „křehkou“ blondýnkou, poslední dobou má ale v oblibě temný make-up. Temné líčení bylo k vidění například na přehlídce značky RodarteFoto: AxelleBauer-Griffin, Victor VIRGILE, Gettyimages.com

2. Minimalismus jen s leskem

Jediné, co potřebujete, je… lesk na rty. Modelky na přehlídce Fendi měly sjednocenou a sametově matnou pleť doplněnou jen a pouze leskem. Pokud se rozhodnete pro tento look, řasenku použít nemusíte, ale v každém případě musíte mít upravené obočí – právě v tom je kouzlo nahého líčení. Lesk vybírejte průhledný, nebo jen lehce zbarvený dorůžova. A když budete chtít, naneste trochu krémového rozjasňovače do vnitřních koutků očí, na špičku nosu a nad lícní kosti.

Make-up volte hydratační, rozjasňující. Pleť můžete zmatnit pudrem, ale na denní nošení je lepší zvolit texturu, která není tolik krycí a pleť „neudusí“. Sametový efekt mají minerální make-upy: zapracovávají se speciálním štětcem kabuki a milovat je budou zejména majitelky mastnější pleti.

Foto: Victor VIRGILE, Kristy Sparow, Gettyimages.com

Čistý make-up, který zdokonalí pleť a dá důraz na rty? Ideální volba pro ráno, kdy nestíháteFoto: Victor VIRGILE, Kristy Sparow, Gettyimages.com

3. Linky jako velká kočka

V poslední době nejvíc letěly skoro neviditelné linky jen u linie řas a protažené do kočičího tvaru. Nebojte se je trochu rozšířit! I když na takovou parádu, jakou měla Gigi Hadid na mole pro přehlídku Versace, si asi hned tak někdo netroufne. Ve spojení s hnědou rtěnkou tento styl skvěle doplní všechny černé outfity, na které přijde s příchodem podzimu řada.

Inspirovat se můžete také na přehlídce italské luxusní značky Anteprima, kde měly modelky výrazné linky pořádně zahnuté. Právě takový trik se hodí, pokud vás zajímá líčení pro povislá víčka.

Foto: Emma McIntyre, Rosdiana Ciaravolo, Gettyimages.com

Zleva: Gigi Hadid pro Versace a look na přehlídce Anteprima pro sezonu podzim/zima 2023/24Foto: Emma McIntyre, Rosdiana Ciaravolo, Gettyimages.com

Tipy na líčidla pro trendy make-up

Líbí se vám tmavé či výraznější líčení, ale dáváte přednost nadčasovému stylu? Naučte se hnědé kouřovky, jaké nosí Penélope Cruz. Anebo vás zlákají linky pro větší oči podle Sophie Loren?

Načítám