Hlavní obsah

Kosmetické objevy konce léta: Řasenka pro maximální zvýraznění řas i maska, která vám zachrání vlasy

Foto: Jonathan Storey - GettyImages.com

Foto: Jonathan Storey - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměřeno na kosmetické objevy, které by vám neměly uniknout, pokud toužíte po hebké a sjednocené pleti, vyživených a lesklých vlasech nebo po nádherných řasách.

Článek

V redakci testujeme spoustu kosmetiky a některé produkty nás zkrátka zaujmou víc. Třeba maska, která vrátí zpět do kondice vlasy po pobytu u moře, řasenka, jež natočí řasy bez zatížení, nebo sérum na pleť, které řeší snad všechny neduhy. Vyzkoušeno na vlastní kůži, vlasy i řasy!

Řasenka pro maximální zvýraznění

Foto: Archiv firmy

Objemová řasenka BADgal BANG!, Benefit, 820 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Moje řasy jsou delší a ne tolik husté. Mám ráda, když řasenka doplní objem, ale zároveň musí umět i řasy pěkně natočit. Řasenka BADgal BANG! tohle opravdu dokáže. Kartáček je silikonový a docela dlouhý, takže s ním pohodlně natočíte všechny řasy, které pak vypadají, jako byste si je nalepily. Sama jsem byla výsledným efektem překvapená a jak říká popisek- získáte řasy jako z jiné dimenze.

Zajímavost pro nadšence: řasenka obsahuje částice, které se používají ve vesmírných technologiích a jež nepodléhají gravitaci, tudíž jsou řasy krásně zvýrazněné bez zatížení! Také ve složení najdete provitamin B5, tedy panthenol, který o řasy pečuje a je běžně součástí sér na řasy (víme, které řasenky dobře drží a nedrolí se).

Sérum, které vyřeší všechno

Foto: Archiv firmy

Vitaminový revitalizační booster Essenté, 1 150 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Retinol miluji a mojí pleti dělá vyloženě dobře. Skvělé výsledky jsem zaznamenala právě po používání boosteru od Essenté, který je nabitý nejen derivátem vitaminu A - retinalem (je méně dráždivý než klasický retinol). Společně s vitaminem B3 a C tvoří skvělou zbraň v boji proti spoustě nedostatkům. Působí třeba proti nerovnostem pleti, pigmentovým skvrnám, akné a podporuje sjednocenější tón i elasticitu pokožky. Jednoduše pokožku obličeje celkově zdokonaluje.

Booster neboli gelové sérum nanesu především na problematická místa na pleti (brada, nos, čelo) a jemnou vrstvu rozmažu i na tváře. Co mi zbyde na prstech použiju lokálně na pupínky různě po těle. Sérum používám vždy na noc a ráno se nezapomenu namazat krémem s SPF. Když používáte různé formy vitaminu A, je potřeba pleť před sluníčkem chránit, je totiž mnohem citlivější na UV záření.

Stíny a tužka v jednom

Foto: Archiv firmy

Stíny a tužka v jednom Double Dimension, Barry M, odstín Infinite Bronze, 180 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Stíny a tužka v jednom se mi osvědčily při hektických ránech nebo během cestování. Nemusíte s sebou tahat spoustu věcí, stačí vám tohle. Stíny jsou krémové a obsahují zlatavo-růžové třpytky. Štětečkem nanesu barvu doprostřed očního víčka a pak ji rozpracuji prsty. Obzvlášť se mi líbí barva hnědých linek, které vypadají velmi přirozeně, ale i tak krásně podtrhnou oči. Moje denní líčení tohoto léta!

Bronz i do podzimu

Foto: Archiv firmy

Samoopalovací tělové mléko Dove, 225 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Samoopalovacích přípravků jsem vyzkoušela nespočet a můžu říct, že i za málo peněz pořídíte hodně muziky. Není potřeba se bát fleků ani nevkusné oranžové barvy, alespoň u samoopalovacího tělového mléka Dove. Vyzkoušela jsem odstín light to medium i medium to dark. Toho druhého jsem se trochu bála, aby nebyl efekt opálení až příliš výrazný, ale moje obavy byly zbytečné.

Mléko má příjemnou konzistenci, kterou snadno a rovnoměrně rozetřete, a také se rychle vstřebá, takže se nemusíte bát mastného filmu. Jen si nezapomenout po nanášení umýt ruce - do rána byste měly nažloutlé dlaně.

Tříminutová maska na vlasy

Foto: Archiv firmy

Maska Head & Heal booster, Maria Nila, 260 Kč (50 ml), prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Skladná maska na vlasy, která mě zachraňovala při pobytu u moře. Maska je z řady, jež je zaměřená na zklidnění pokožky hlavy, proto ji můžete nanášet jak do délek, tak i ke kořínkům, pokud máte pocit podráždění pokožky. Obsahuje aloe vera a vitamin E a vlasy jsou díky tomuto boosteru dokonale hladké, hydratované a snadněji se rozčesávají.

Protože kadeřníci doporučují po masce nanést ještě kondicionér, který vlas uzavře a všechny cenné látky zůstanou v něm, přesně to po vymytí masky dělám a vlasy jsem snad nikdy neměla v lepším stavu. Pro suché a krepaté vlasy je to záchrana a jsem z řady Head & Heal opravdu nadšená.

Načítám