Hlavní obsah

Proužkovaný svetr si zamilujete! Váš outfit s ním totiž nikdy nebude vypadat fádně

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdybychom vám na podzimní sezonu měli doporučit jen jeden módní kousek, bude to proužkovaný svetr. Jestliže jste jeho (ne)obyčejnosti podlehly už v minulých letech, máte náskok, v opačném případě se podívejte, v jakých formách si ho můžete pořídit a nosit.

Článek

Fashion holky si v posledních dvou letech předávají tipy, kde najít ten nejdokonalejší proužkovaný svetr. Z naprosté klasiky se stal trendy kousek, který vylepší každý outfit. A jakmile s ním začnete, pochopíte, proč ho všichni tak milují. Tenhle svetr je sice jednoduchý a nadčasový, zároveň je ale ozvláštněný proužky, takže nebude nikdy působit fádně. S čím vším se dá kombinovat a kam vyrazit pro nejstylovější exempláře?

K čemu se proužkovaný svetr hodí?

Nedá se říct, že se pruhovaný svetřík hodí úplně ke všemu, ale skutečnost se tomu dost blíží. Nejlépe si rozumí s jednoduchými spodními díly. A co se týče kalhot, vyloženě padne nejen k džínám, ale i modelům s puky nebo v kůži.

A ačkoli se teď svetry nosí převážně volnější, nemusíte se je bát kombinovat ani s volnějšími střihy. Chcete-li jít do varianty se sukní, můžete vsadit na hladký satén, který tvoří k pletenině skvělý kontrast. Fungovat ale bude také ve spojení s jakoukoli jednodušší variantou. Hledáte-li inspiraci, prohlédněte si oblíbené outfity módních influencerek:

15 kousků z nových kolekcí

Pokud vám proužkovaný svetr chybí nebo chcete své zásoby navýšit, projděte si kousky, které momentálně najdete v podzimních kolekcích. Dá se čekat, že stejně jako v loňském roce půjde nejvíc na odbyt klasika v černo-bílém provedení, v našem výběru ale najdete i další barevné varianty.

A nenechte se odradit mýtem, že pruhy rozšiřují. Každý svetr je trochu jiný a věřte, že spíše než proužek vám může vadit nevhodný střih, délka nebo celkové provedení. Spousta svetrů má také pruhů jen několik a umístěné bývají různě. Chcete si za každou cenu opticky ubrat pár centimetrů? Odneste si do kabinky kousek s černým podkladem nebo světlý s několika proužky, které vedou mimo partie, jež jsou ve vašich očích problematické.

Načítám