Hlavní obsah

5 must have kousků sezony aneb Módní tahák na podzim. Pořiďte si šaty, halenku nebo cokoli červeného

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální módní trendy jsme vám už představily a právě teď je na řadě praxe. Do jakých kousků se v podzimní sezoně vyplatí investovat a s čím tyto módní novinky kombinovat? Podívejte se na outfity vytvořené se stylistkou.

Článek

Možná se ve všech čerstvých podzimních trendech trochu ztrácíte. Pak berte následující tipy jako módní tahák. A mějte na paměti, že se nemusíte inspirovat jen konkrétními kousky, ale i jednotlivými sestavami, které vás mohou navést na úplně nové, originální kombinace. Na co se vám tedy podle stylistky Pavlíny Kapicové vyplatí v podzimní sezoně zaměřit?

Šaty s řasením

Máte rády šaty a vyplňují značnou část vašeho šatníku? Pak pro vás máme skvělý tip: šaty s drobným řasením. Nejčastěji je najdete ve střihu kopírujícím postavu a také v prodloužené délce, která je momentálně opravdu trendy. Řasení a rafinované záhyby dodají jednoduchým modelům na zajímavosti, a navíc umějí zakamuflovat případný drobný nedostatek.

Pokud si pořídíte šaty podobné těm, jež vybrala stylistka, přidejte přes ně buď kratší bundu, nebo sako do pasu, případně naopak delší trenčkot. Co se týče obuvi, všemi deseti vám doporučíme trendy kovbojské boty, fungovat ale bude i spojení s klasickými kotníkovými botami, kozačkami nebo teniskami.

Foto: Jakub Jurdič

Šaty H&M, 750 Kč. Bunda Massimo Dutti, 3 995 Kč. Boty Zara, 2 299 KčFoto: Jakub Jurdič

Cokoli metalického

… a ne, šperky se do toho nepočítají. Fandíte metalickým odleskům? Odvažte se a zkuste to s nimi jinak než obvykle. A nemusíte hned spoléhat na stříbrný top, kabelku a boty najednou. Klidně začněte zlehka a do outfitu přidejte jen jeden prvek.

Metalický kousek se dá přihodit i ke klasice, jako jsou džíny s košilí (top by mohl vykukovat i z částečně rozepnuté košile), stříbrná se ale také skvěle hodí do outfitů, ve kterých figuruje šedá.

Foto: Jakub Jurdič

Triko Zara, 499 Kč. Saténová sukně Lindex, 999 Kč. Svetr Reserved, 799 Kč. Kabelka Lindex, info o ceně v obchodě. Boty Zara, 1 599 KčFoto: Jakub Jurdič

Velkorysá dávka červené

Červená přitahuje pozornost, a její nošení se proto neobejde bez zdravé dávky sebevědomí. Právě to je ale také hlavní důvod, proč tak dobře funguje. Jestli pravidelně sledujete naši módní rubriku, dobře víte, že červená je absolutní jednička podzimní sezony, takže jsme ji z výčtu klíčových trendů, které se budou dobře hodit do podzimního šatníku, nemohly vynechat.

Červená se přitom bude nosit opravdu ve velkém, takže když už se do ní pustíte, nešetřete s ní. Možná si netroufáte přímo na celý kalhotový kostým? Zkuste spojit třeba sako se stejně červeným podkladem. K dvojici svršků, které má modelka na sobě, by se hodily i rovné džíny.

Foto: Jakub Jurdič

Svetr Reserved, 799 Kč. Sako Zara, 1 399 Kč. Kalhoty Zara, 1 199 Kč. Tenisky Zara, 549 Kč. Sluneční brýle Mango, 599 KčFoto: Jakub Jurdič

Halenka s volánky

S volánky se v nových kolekcích nešetřilo a my vám dokážeme, že se jich nemusíte obávat. Skvělým příkladem, jak je nosit sofistikovaně, může být lehká halenka s kontrastním lemem a mašlí.

Můžete ji přidat k oblíbeným černým kalhotám, ale i k sukni nebo džínům. Při prohlížení outfitu nezapomeňte sjet pohledem na boty – masivnější mokasíny jsou právě teď naprostý hit.

Foto: Jakub Jurdič

Halenka H&M, 1 329 Kč. Kalhoty Zara, 799 Kč. Boty Reserved, 1 099 KčFoto: Jakub Jurdič

Tmavý denim

Není rozpoznatelný na první dobrou a má tendence působit více uhlazeně. Na tmavý denim se proto můžete zaměřit i v případě, že vás klasická (bledě)modrá džínovina až tak nebere. Stylistka v nových kolekcích objevila pouzdrovou sukni s kapsami (cargo je stále in), ke které si můžete pořídit i stejně laděnou bundu.

Foto: Jakub Jurdič

Džínová bunda Marks & Spencer, 1 799 Kč. Svetr United Colors of Benetton, 1 399 Kč. Džínová sukně Marks & Spencer, 1 499 Kč. Kabelka Zara, 799 Kč. Boty H&M, 1 099 KčFoto: Jakub Jurdič

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Tereza Kučerová (Crush Models)
  • Styling - Pavlína Kapicová
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Děkujeme zámku Kačina za poskytnutí prostoru k focení. Adresa: Svatý Mikuláš 51, Kutná Hora, @zamek_kacina

Načítám