Hlavní obsah

Krainová už není blond! Propadla trendu růžových vlasů stejně jako Megan Fox nebo Kristen Stewart

Foto: Instagram Simony Krainové / Theo Wargo for Karl Lagerfeld / Getty Images

Foto: Instagram Simony Krainové / Theo Wargo for Karl Lagerfeld / Getty Images

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte růžovou na seznamu oblíbených barev? Zeptejte se samy sebe, kam až jste ochotné ji pustit. Co třeba rovnou na vlasy? Tenhle odvážný trend přitom rozhodně není vyhrazen jen náctiletým. Před pár dny se do něj pustila i modelka Simona Krainová, která nedávno slavila padesáté narozeniny.

Článek

Růžové vlasy určitě nejsou trend, který by mohla nosit každá druhá žena. Není to ale tím, že by nebyla ve správném věku nebo se k ní odstín jednoduše nehodil (se šikovným kadeřníkem cestu vždycky najdete). Tahle barva je ale natolik výrazná, že vyžaduje notnou dávku sebevědomí, určité hravosti a také chuti být vidět – a s tím se neztotožní každý. Na druhé straně, růžová nemá ve vlasech dlouhou životnost a tím pádem se k ní nemusíte zavazovat na roky. Které hvězdy nedají na růžovou dopustit a pro jaké vlasy se nejlépe hodí?

Simona Krainová přešla z blond na růžovou

Čas na změnu, pink mood a oblíbený hashtag #fcktheage. Tohle napsala modelka Simona Krainová ke svému instagramovému příspěvku, ve kterém se pochlubila svými čerstvě obarvenými vlasy. Růžovou jí namíchal kadeřník Jiří Hrabal a většina modelčiných sledujících nešetřila komplimenty.

Za odvážnou barvu jí dává palec nahoru i kadeřník Libor Smrž, majitel pražského salonu Libor Smrž Hair: „Já osobně mám pastelové barvy ve vlasech velmi rád a v posledních letech jsou navíc opravdu trendy. Růžová k Simoně Krainové skvěle jde a jsem rád, že zároveň prolamuje určité stigma, že by člověk od určitého věku neměl experimentovat.“

Slavní milovníci růžové

Simona Krainová není ve své lásce k růžové sama. V minulosti ji měla ve vlasech i herečka Julia Roberts nebo Helen Mirren, které je 77 let. Herečka, jež získala Oscara za ztvárnění Alžběty II. v dramatu Královna, přijela před lety s meruňkovým přelivem do Cannes, letos překvapila ještě méně tradiční modrou.

Na nedávném Met Gala okouzlila pastelově růžovým účesem Marion Cotillard, v minulosti ho nosila Kristen Stewart, Hailey Bieber nebo Megan Fox. A když už jsme u Megan – růžovou nosí na hlavě i její, možná současný, možná bývalý, partner Machine Gun Kelly.

Růžovou ocení především světlovlásky

Pohráváte si s myšlenkou, že byste se do zábavné růžové pustily? Pak byste měly vědět, že barva je určená především pro světlé a zesvětlované vlasy. Právě na nich totiž růžová vynikne nejvíc – maximálně samozřejmě na platině, a těmto typům také zpravidla lichotí. „Růžovou si podle mě může dovolit kdokoli, komu sluší samotná blond,“ míní kadeřník Libor Smrž.

Pokud máte tmavší vlasy a růžového snu se nechcete vzdát, budete si je muset nejprve odbarvit, což rozhodně nedoporučujeme v domácích podmínkách, záleží-li vám na jejich kvalitě. Zkušený kadeřník s vámi probere možnosti, vlasy se ale nemusí zesvětlit a nabarvit kompletně celé. Pro inspiraci se podívejte do fotogalerie na účes Kristen Stewart, která má růžové jen původně zesvětlené délky. Může být odbarvený vlas zdravý?

Barva brzy ztrácí na intenzitě

Počítat musíte také s tím, že se růžová barva poměrně rychle vymývá a její životnost se počítá maximálně na týdny. Sice postupně ztrácí na intenzitě, to ale neznamená, že nebude vypadat dobře: „Pastelové barvy děláme v salonu docela často a musím říct, že ačkoli se růžová časem vymývá, vlas má i nadále pěknou barvu,“ říká kadeřník Libor Smrž. Tak co, stane se růžová vaší novou letní barvou?

Načítám