Hlavní obsah

Ofina podle tvaru obličeje: inspirujte se u slavných krásek, jako je Jenovéfa Boková nebo Lady Gaga

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ofina ve francouzském stylu pod obočí, kraťoučká nad něj nebo taková, která zakryje velké čelo? Podívejte se, jak nosí ofiny celebrity a inspirujte se.

Článek

Díky tomu, že je v módě střih zvaný shag a wolf cut, jsou ofiny i nadále v kurzu. Přemýšlíte nad ní taky? Dokáže proměnit image i upoutat pozornost na žádoucí rysy v obličeji. Než se odhodláte do zkracování, prohlédněte si nedávné i starší proměny celebrit. Třeba vás ty s podobným tvarem obličeje inspirují ke změně.

Lady Gaga

Těžko říct, jak dlouhé vlasy má Lady Gaga (35) doopravdy. Miluje různé příčesky i paruky a ráda svou image mění. Ofinu, pravděpodobně také jako součást paruky, si vyzkoušela na premiéře filmu klan Gucci, pak opět v lednu na fotografii na Instagramu, o pár dní později už byla zase bez ofiny. Krátká ofina v tomto stylu se hodí pro ty, kterým nevadí na sebe poutat pozornost. Nejvíc bude lichotit obličeji se souměrnými rysy – právě proto, že je nejvíce zvýrazní.

Foto: Profimedia.cz

Proměny Lady Gaga: vlevo na listopadové premiéře filmu Klan Gucci, vpravo instagramové selfie z únoraFoto: Profimedia.cz

Jenovéfa Boková

Vyloženě „ofinová“ je česká herečka Jenovéfa Boková (29). Ofinu nosí nedbale upravenou a s délkou pod obočí, ta na rozdíl od té krátké rysy neuvěřitelně zjemňuje. Tento styl účesu má v sobě navíc nádech francouzského šarmu. Hodí se pro ženy, které mají eleganci v duši, ovšem nevadí jim ráno věnovat úpravě účesu několik minut. A také docházet do kadeřnického křesla častěji. Taková ofina potřebuje zastřihnout každé tři až čtyři týdny.

Foto: Profimedia.cz, CNC_Zbyněk Pecák / CNC / Profimedia

Najít fotku, kde by herečka Jenovéfa Boková neměla ofinu, je nadlidský výkon, protože s vlasy neexperimentuje. První fotka je z února 2022, druhá z roku 2012Foto: Profimedia.cz, CNC_Zbyněk Pecák / CNC / Profimedia

Kaia Gerber

Hranice mezi sestříhanými účesy shag a wolf cut se pomalu stírají. Může to vypadat třeba tak, jak to ještě nedávno nosila modelka Kaia Gerber (20), dcera Cindy Crawford (55). Účes plný objemu, vlasy po ramena, sestříhané vrstvy a delší, vzdušná ofina. Jak do ní dostat lehký objem? Pomocí pěnového tužidla, které má jemný tužící efekt, nebo pomocí texturizačních sprejů! Výhodou účesu je, že pokud budete po ostřihání ofiny litovat, můžete ji už přibližně po třech měsících česat na patku a nechat ji odrůst, jako to udělala modelka. Navíc se díky různým možnostem sestřihu dá přizpůsobit různým tvarům obličeje.

Foto: Profimedia.cz

Kaia Gerber v listopadu a nyní. Po ofině ani památky, což je škoda!Foto: Profimedia.cz

Úrsula Corberó

Chcete přitáhnout pozornost na oči a obočí? Zvolte ofinu, jako má Tokio ze seriálu Papírový dům (2017), španělská herečka Úrsula Corberó (32). Ofina je rovně střižená a končí těsně nad obočím, takže nepadá do očí. Díky účesu, který nosila právě postava Tokio, získala herečka zajímavější image, a tak se nedivíme, že se jí od začátku natáčení seriálu v roce 2017 už nevzdala.

Foto: Profimedia.cz

Herečka na premiéře filmu G. I. Joe: Snake Eyes v červenci 2021, vpravo je pak fotografie z roku 2015, kde má herečka ještě starý účesFoto: Profimedia.cz

Dakota Johnson

Herečka Dakota Johnson (32) se pro ofinu narodila. Nesestříhané vlasy po pás nosí s delší ofinou už nějaký ten rok a musíme uznat, že tenhle styl jí neuvěřitelně lichotí. Ofinu nosí někdy víc rovnou, a když jí trochu přeroste, rozhrne ji uprostřed nebo hodí na stranu. Tento sestřih se pro ni perfektně hodí, protože má vyšší čelo a protáhlejší obličej. Ofina ho pak opticky trochu zkrátí a učiní ho symetričtější.

Foto: Profimedia.cz

Herečka v září v minulém roce. Občas koketuje s blond barvou, třeba v roce 2015, ale asi se shodneme, že jako brunetce s ofinou jí to sluší nejvícFoto: Profimedia.cz

Anketa

Komu ofina sluší nejvíc?
Lady Gaga
1,3 %
Jenovéfa Boková
59,9 %
Kaia Gerber
11,3 %
Úrsula Corberó
2,8 %
Dakota Johnson
24,7 %
Celkem hlasovalo 17402 čtenářů.

Reklama

Načítám