Hlavní obsah

Kráska z Titanicu slaví 45! Jak dobře znáte Kate Winslet?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Majitelka krásné ženské postavy, trojnásobná maminka a držitelka zlaté sošky Oscara. Kate Winslet patří mezi nejkrásnější britské herečky. Díky svému talentu má slibně rozjetou kariéru a před nikým si nebere servítky.

Článek

Kdo by neznal půvabnou Rose, která prožije krátkou osudovou lásku ve velkofilmu Titanic? Její představitelka, herečka Kate Winslet, slaví 5. října 45. narozeniny. Roky jí na kráse rozhodně neubírají a sex-appeal jí závidí i mladší ročníky.

Začínala ve filmu Nebeská stvoření a již za svůj druhý film získala první oscarovou nominaci – celkem jich má sedm, z toho jednu proměněnou. A právě díky dramatu, za který dostala vytouženou zlatou sošku, se podívala také do Česka: scéna, jak se koupe v řece, se natáčela v Kamenici u Dolského mlýna v národním parku České Švýcarsko.

V soukromém životě se snaží být nad věcí, nelituje ani několika rozvodů a zastává názor, že negativní zkušenosti ji posouvají dál.

A co o Kate Winslet ještě víte? Udělejte si náš kvíz.

1. Kate Winslet se narodila v britském Readingu. Pochází z velmi chudých poměrů a má tři sourozence. Otec byl herec a prarodiče řídili malou divadelní společnost. Kdo ze sourozenců se ještě věnuje herectví?
2. První velkou filmovou roli získala ve snímku Nebeská stvoření (1994). Byl natočen podle skutečné události a režisér Peter Jackson (58) za něj dostal Stříbrného lva v Benátkách. Jak zní jméno postavy, kterou Kate Winslet ztvárnila?
3. O rok později byla poprvé nominovaná na Oscara za roli ve snímku:
4. Zásadní zlom v kariéře herečce přinesla role ve velkofilmu Titanic (1997), do které ji obsadil režisér James Cameron (66). Proč se nezúčastnila slavnostní premiéry?
5. V roce 1998 se Kate Winslet poprvé provdala. Manželství s režisérem Jimem Threapletonem (47), s nímž má nejstarší dceru Miu Honey (19), skončilo o tři roky později rozvodem. Kolikrát se herečka ještě vdala?
6. Druhý manžel a režisér Sam Mendes (55) obsadil herečku do snímku Nouzový východ (2008) a za skvělý výkon získala Zlatý glóbus. Který herecký kolega exceloval v roli jejího muže?
7. V únoru 2009 se Kate Winslet konečně dočkala Oscara. Po pěti neproměněných nominacích vyhrála v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Jak se jmenuje snímek, kde ztvárnila roli Hanny Schmitz?
8. V roce 2003 vydal britský magazín GQ snímky, na kterých byla postava Kate Winslet „vylepšená“ bez jejího vědomí. Za tento počin herečka vydavatele zažalovala a donutila ho k omluvě. Co počítačoví grafici udělali?
9. Herečka letos v září v rozhovoru pro americký magazín Vanity Fair přiznala, že lituje spolupráce s režiséry Woodym Allenem (84) a Romanem Polańskim (87). Jaký udala důvod?
10. Jak se jmenuje snímek, kde Kate Winslet ztvární jednu z hlavních rolí a který momentálně vzniká pod taktovkou režiséra Jamese Camerona?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Kate Winslet se nebojí nahých scén. Která se vám líbí nejvíc?

Reklama

Načítám