Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Také se vám při pečení stává, že zůstanou navíc nějaké bílky? Připravte z nich tyto křehounké oříškové rohlíčky. Můžete se do nich pustit i na poslední chvíli, nepotřebují uležet.

30 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
40 kusů
  • 2 ks bílku
    3
  • 130 g cukru krupice
  • 130 g vlašských ořechů
    8
  • 150 g lískových oříšků
    8
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr a dál šlehejte, až vznikne hustá hmota. Po vytažení metly by měl takto oslazený sníh tvořit špičky. 

02.

Vmíchejte najemno umleté vlašské ořechy, ale sníh už dál nešlehejte. Pak ho nechte chvilku stát, stačí 10 minut. 

03.

Lískové oříšky nasekejte ostrým nožem na plátky. Pomocí lžičky pak přidávejte odstátý ochucený sníh do oříškových plátků. Pomocí prstů obalte a tvořte rohlíčky. 

04.

Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 100 °C, ideálně na horký vzduch. Rohlíčky sušte asi hodinku a půl. 

Cukroví na poslední chvíli? Z našeho speciálu si vyberete: Nejlepších 50 vánočních receptů.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie249,6 kJ
Bílkoviny1,23 g
Tuky4,27 g
Sacharidy3,94 g
Sůl0,01 g
SAFA0,47 g
Vláknina0,53 g
Cukry3,5 g

Načítám