Hlavní obsah

Vánoce: Křehké sněhové rohlíčky

Hodnocení:
(153)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Náročnost
střední

Také se vám při pečení stává, že zůstanou navíc nějaké bílky? Připravte z nich tyto křehounké oříškové rohlíčky. Můžete se do nich pustit i na poslední chvíli, nepotřebují uležet.

Ingredience pro:
40 kusů
  • 2 bílky
  • 130 g krupicového cukru
  • 130 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g lískových oříšků
Článek

Postup

Krok 1: Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr a dál šlehejte, až vznikne hustá hmota. Po vytažení metly by měl takto oslazený sníh tvořit špičky. 

Krok 2: Vmíchejte najemno umleté vlašské ořechy, ale sníh už dál nešlehejte. Pak ho nechte chvilku stát, stačí 10 minut. 

Krok 3: Lískové oříšky nasekejte ostrým nožem na plátky. Pomocí lžičky pak přidávejte odstátý ochucený sníh do oříškových plátků. Pomocí prstů obalte a tvořte rohlíčky. 

Krok 4: Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 100 °C, ideálně na horký vzduch. Rohlíčky sušte asi hodinku a půl. 

Cukroví na poslední chvíli? Z našeho speciálu si vyberete: Nejlepších 50 vánočních receptů.

ynezorPumanzeSaNyknalC
20. 12. 2020

Reklama

Sdílejte článek