Hlavní obsah
3,6
(150)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Těšíte se na maliny? Dobře děláte, tohle ovoce je nejen domácí superpotravinou, ale také skvělé pro letní pečení. Dnešní křehký koláč je nakombinovaný s moukou a mandlemi, proto je dokonale křupavý. Sladká náplň s pořádnou porcí malin mu pak dodává jemnost.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu o průměru 24 cm
Těsto
  • 150 g mandlové mouky
  • 100 g špaldová mouka
  • 130 g másla
  • 1 ks vejce
  • 70 g cukru
Náplň
  • 250 g mascarpone
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 300 g malin
Na zdobení
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 1 hrnek malin
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mandlovou mouku, špaldovou mouku, cukr a promíchejte. 

02.

Přidejte vejce, na kousky nakrájené změklé máslo a vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. 

03.

Pak ho vyválejte do kruhu, který bude o něco větší než forma. Formu vyložte pečicím papírem a přeneste těsto. Vytvarujte okraje a přebytečné těsto seřízněte. 

04.

Formu s těstem dejte na chvíli do lednice. Mezitím připravte krém. Maliny rozmixujte. Do mísy dejte tvaroh, mascarpone, oba cukry, škrob a vejce. Vše důkladně prošlehejte. Krém pak naneste na vychladlé těsto.

05.

Navrch pomocí lžíce nanášejte rozmixované maliny a vmíchejte je vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 35 až 40 minut.

06.

Po upečení koláč ozdobte malinami a mátou. 

Maliny, jahody i borůvky nejen skvěle chutnají, ale prospívají vašemu srdci, snižují cholesterol a podporují správnou činnost metabolismu a střev. Zkuste třeba kynutý borůvkový koláč nebo cheesecake nebo malinovou limonádu s melounem.

Reklama

Načítám