Hlavní obsah

Malinový cheesecake

Hodnocení:
(232)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Cheesecaky, tyto jemné dorty, jsou u nás v posledních letech hodně oblíbené. Dají se připravit v několika variantách, my si dnes ukážeme, jak na svěží malinový dort, který bude mít v těchto letních dnech určitě úspěch.

Ingredience pro:
1 dort
Na malinovou omáčku
  • 300 g malin
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
Na dort
  • 200 g máslových sušenek
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 kelímek smetany ke šlehání 30%
  • 380 g krémového sýru Philadelphia
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 vejce
  • čerstvá máta
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte korpus. Nadrťte najemno sušenky, zalijte je rozpuštěným máslem a promíchejte. Vzniklou hmotu dnem sklenky rozprostřete a natlačte na dno dortové formy. Tu dejte zatím chladit do lednice. 

Krok 2: Nyní je čas na malinovou omáčku. Čerstvé nebo mražené maliny dejte do hrnce s asi 100 ml studené vody, přidejte moučkový cukr a kukuřičný škrob. Vše dejte vařit asi na 5 minut. Maliny se dokonale rozvaří a směs zhoustne. Následně ji přeceďte a propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získáte tak hladkou malinovou omáčku. 

Krok 3: Troubu nastavte na 170 stupňů, na dno dejte litinový hrnec nebo zapékací misku s vodou – je třeba, aby se cheesecake pekl v páře.

Krok 4: Ve vodní lázni (miska položená na hrnci s horkou vodou) nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte nalámanou bílou čokoládu ve smetaně. Směs nechte zchladnout.

Krok 5: V jiné míse krátce rozšlehejte krémový sýr s moučkovým cukrem, pak postupně do směsi zašlehejte všechna vejce a nakonec smetanu s bílou čokoládou. 

Krok 6: Na sušenkový korpus nalijte polovinu sýrové směsi, do ní přidejte 3 lžíce malinové omáčky, na to nalijte zbytek směsi a navrch opět 3–5 lžic malinové omáčky. Nožem ji jemně rozmíchejte, aby vzniklo hezké mramorování. 

Krok 7: Dort dejte péct do předehřáté trouby asi na 60 minut. Během pečení troubu neotevírejte, aby neunikla pára. Cheesecake je hotový, když střed ztuhne. Pak ho nechte zchladnout na pokojovou teplotu a dejte na pár hodin do lednice. 

Můj tip: Cheesecake podávejte přelitý zbylou malinovou omáčkou, na ozdobu přidejte čerstvé maliny a pár lístků máty.

ynezorPumanzeSaNyknalC
4. 8. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.