Hlavní obsah
3,1
(250)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Někdy máte čas strávit v kuchyni celé dopoledne, jindy jste rádi, že máte do půl hodiny hotovo. Tenhle recept je pro druhý případ, ať už jde o rychlou večeři nebo víkendový oběd.

10 min.
Příprava
10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 3 kuřecí prsní řízky
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
Na omáčku
  • 200 g žampionů
  • 1 pórek
  • 3 lžíce másla
  • 75 ml bílého vína
  • 220 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa (podle velikosti na 4 porce použijte 3–4 prsní řízky) očistěte a podélně rozřízněte na dva tenčí řízky. Z obou stran maso osolte a opepřete a na rozpáleném oleji opečte dozlatova.

02.

Mezitím pokrájejte pórek na kolečka a žampiony na plátky. Pokud je pórek malý, klidně použijte dva, ať je omáčky dost. Kousek světle zelené části si schovejte na ozdobu. 

03.

Hotové maso vyjměte z pánve a odložte bokem. V pánvi rozpusťte máslo a přidejte žampiony a pórek. Osmahněte skoro doměkka. Pak podlijte vínem, nechte chvíli odpařit alkohol, a nakonec přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Když začne smetana houstnout, vraťte do pánve maso, aby se trochu prohřálo.

04.

Podávejte s rýží nebo třeba širokými nudlemi, ozdobené jemně nakrájeným pórkem, který jste si odložili.

A co budete dnes večer vařit vy? Jestli šetříte časem, tady je další rychlovka ze dvou mas

Reklama