Hlavní obsah
Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com

Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com

Jujuba neboli čínské datle je východoasijské ovoce, které je plné důležitých vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek. V čínské medicíně je považováno za lék. Zkuste si pár sušených plodů přidat do čerstvé kaše. Uvidíte, že takhle dobrou snídani jste už dlouho neměli.

3 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Kaše
  • 2 dl mléka
    7
  • 1 dl vody
  • 3 lžíce krupičky
    1
Na dokončení
  • 5 ks jujuby
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 5 ks mandlí
    8
  • 1/2 ks banánu
  • 1 lžička kakaa
  • 1 špetka skořice
  • 1/2 tabulky mléčné čokolády
    6
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Krupici (místo dětské krupičky můžete použít pohankovou krupici) nejméně hodinu namáčejte a pak uvařte ve směsi vody a mléka (mléko lze úplně vynechat). Řádně provařte. 

02.

Do ještě teplé kaše vmíchejte skořici a kakao a oslaďte ji sirupem (můžete použít třeba i datlový). Pak zlehka zamíchejte pokrájený banán a jujubu. Kaši zdobte plátky mandlí a špetkou skořice či strouhané čokolády.

Tip

Jujuba se konzumuje přímo v sušeném stavu, stejně jako jiné druhy sušeného ovoce. Přidat ji můžete do kaší, jogurtů...

Umíte uvařit pořádnou krupicovou kaši, bez hrudek a dobře stravitelnou? Přečtěte si článek, kde se dozvíte, proč je důležité krupičku před vařením aspoň chvíli namočit.

Načítám