Hlavní obsah

Krupicová kaše se skořicí, kakaem a jujubou

Hodnocení:
(6)
Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com
Doba přípravy
3 minuty
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Jujuba neboli čínské datle je východoasijské ovoce, které je plné důležitých vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek. V čínské medicíně je považováno za lék. Zkuste si pár sušených plodů přidat do čerstvé kaše. Uvidíte, že takhle dobrou snídani jste už dlouho neměli.

Ingredience pro:
1 porci
Na kaši
  • 2 dl mléka
  • 1 dl vody
  • 3 lžíce dětské krupičky
Na dokončení
  • 5 sušených plodů jujuby
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 5 mandlí
  • 1/2 banánu
  • 1 lžička holandského kakaa
  • 1 špetka mleté skořice
  • strouhaná čokoláda
Článek

Postup

Krok 1: Krupici (místo dětské krupičky můžete použít pohankovou krupici) nejméně hodinu namáčejte a pak uvařte ve směsi vody a mléka (mléko lze úplně vynechat). Řádně provařte. 

Krok 2: Do ještě teplé kaše vmíchejte skořici a kakao a oslaďte ji sirupem (můžete použít třeba i datlový). Pak zlehka zamíchejte pokrájený banán a jujubu. Kaši zdobte plátky mandlí a špetkou skořice či strouhané čokolády.

Tip: Jujuba se konzumuje přímo v sušeném stavu, stejně jako jiné druhy sušeného ovoce. Přidat ji můžete do kaší, jogurtů...

Umíte uvařit pořádnou krupicovou kaši, bez hrudek a dobře stravitelnou? Přečtěte si článek, kde se dozvíte, proč je důležité krupičku před vařením aspoň chvíli namočit.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama