Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Slaná ovesná kaše (slyšíte dobře, poslední hit v gastro světě je právě její slaná varianta, do které můžete přidat jakoukoli zeleninu, sýr, vejce, semínka či šunku) vás nadchne. Tak ji honem rychle zkuste!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce oleje
  • 4 ks vejce
    3
  • 4 plátky slaniny
  • 100 g sýra
    7
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku
  • 2 listy bobkového listu
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 3 hrnky vody
  • 2 hrnky ovesných vloček
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vločky povařte s vodou, tymiánem, bobkovým listem, celými oloupanými stroužky česneku a trochou soli, na hustou kaši. Na závěr vyndejte bobkové listy i česnek a vmíchejte nastrouhaný sýr, opepřete a případně dosolte.

02.

Mezitím nasucho na pánvi nebo v troubě opražte slaninu a na kapce oleje nebo ze slaniny vypečeném tuku osmažte vajíčka. Kaši podávejte s proužky slaniny, volským okem a nasekanou pažitkou.

Příště zkuste do kaše zamíchat balkánský sýr, sušená rajčata a olivy. Skvělá je také se špenátem, grilovanou zeleninou, opečeným tofu, restovanými žampiony, opraženou slunečnicí či ochucena lahůdkovým droždím, fantazii se prostě meze nekladou!

Načítám