Hlavní obsah
3,5
(40)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Slaná ovesná kaše (slyšíte dobře, poslední hit v gastro světě je právě její slaná varianta, do které můžete přidat jakoukoli zeleninu, sýr, vejce, semínka či šunku) vás nadchne. Tak ji honem rychle zkuste!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • pažitka
  • olej
  • 4 vejce
  • 4 plátky slaniny
  • 100 g sýra
  • pepř
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 3 hrnky vody
  • 2 hrnky jemných ovesných vloček
Článek

Postup

01.

Vločky povařte s vodou, tymiánem, bobkovým listem, celými oloupanými stroužky česneku a trochou soli, na hustou kaši. Na závěr vyndejte bobkové listy i česnek a vmíchejte nastrouhaný sýr, opepřete a případně dosolte.

02.

Mezitím nasucho na pánvi nebo v troubě opražte slaninu a na kapce oleje nebo ze slaniny vypečeném tuku osmažte vajíčka. Kaši podávejte s proužky slaniny, volským okem a nasekanou pažitkou.

Příště zkuste do kaše zamíchat balkánský sýr, sušená rajčata a olivy. Skvělá je také se špenátem, grilovanou zeleninou, opečeným tofu, restovanými žampiony, opraženou slunečnicí či ochucena lahůdkovým droždím, fantazii se prostě meze nekladou!

Reklama