Hlavní obsah

Slaná ovesná kaše

Hodnocení:
(25)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Slaná ovesná kaše (slyšíte dobře, poslední hit v gastro světě je právě její slaná varianta, do které můžete přidat jakoukoli zeleninu, sýr, vejce, semínka či šunku) vás nadchne. Tak ji honem rychle zkuste!

Ingredience pro:
4 porce
  • pažitka
  • olej
  • 4 vejce
  • 4 plátky slaniny
  • 100 g sýra
  • pepř
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 3 hrnky vody
  • 2 hrnky jemných ovesných vloček
Článek

Postup

Krok 1: Vločky povařte s vodou, tymiánem, bobkovým listem, celými oloupanými stroužky česneku a trochou soli, na hustou kaši. Na závěr vyndejte bobkové listy i česnek a vmíchejte nastrouhaný sýr, opepřete a případně dosolte.

Krok 2: Mezitím nasucho na pánvi nebo v troubě opražte slaninu a na kapce oleje nebo ze slaniny vypečeném tuku osmažte vajíčka. Kaši podávejte s proužky slaniny, volským okem a nasekanou pažitkou.

Příště zkuste do kaše zamíchat balkánský sýr, sušená rajčata a olivy. Skvělá je také se špenátem, grilovanou zeleninou, opečeným tofu, restovanými žampiony, opraženou slunečnicí či ochucena lahůdkovým droždím, fantazii se prostě meze nekladou!

ynezorPumanzeSaNyknalC